15.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialCutremur Nepal: Șansele de găsire a altor supraviețuitori scad dramatic

Cutremur Nepal: Șansele de găsire a altor supraviețuitori scad dramatic

Guvernul nepalez le cere echipelor de salvare internaţionale să plece, întrucât nu mai există şanse de găsire a unor supravieţuitori sub dărâmături, relatează Euronews, conform Mediafax.

Peste 131.000 de militari şi poliţişti participă la operaţiunile de salvare, ei fiind ajutaţi de peste 100 de echipe străine, dintre care unele distribuie ajutor umanitar.

Citește și: Cutremur Nepal: Bilanţul seismului a depăşit 6.000 de morţi

“Trebuie să continuăm să ne asigurăm că primim resursele necesare”, a declarat Ertharin Cousin, de la Programul alimentar mondial, “pentru ca nimeni să nu sufere de foame şi să nu rămână fără asistenţă”.

Programul alimentar mondial prevede hrănirea a peste 1,4 milioane de persoane. În pofida accesului dificil la zonele izolate din cauza drumurilor distruse, ajutorul a ajuns în sfârşit.

Citește și: Cutremurul din Nepal: Alți doi copii au fost salvați, după cinci zile de la seism

În timp ce nepalezii se roagă pentru un viitor mai bun şi pentru cei dispăruţi, bilanţul se ridică la peste 7.500 de morţi. 

 

Cele mai citite

Cutremur produs în zona seismică Vrancea, în această dimineață

Un cutremur cu magnitudinea de 3,5 grade pe Richter s-a produs, vineri dimineaţa, la ora locală 2:05, în judeţul Buzău, zona seismică Vrancea, potrivit...

Astăzi începe vacanța de Paște. Când se întorc la școală elevii

Elevii vor intra de vineri în vacanţă, după finalizarea cursurilor, şi se vor întoarce în şcoli miercuri, 8 mai, potrivit calendarului aprobat de Ministerul...

EXCLUSIV. Directorii de școli, schimbați înainte de alegeri. STATISTICĂ

De la 1 ianuarie 2023 și până la jumătatea lunii martie a super anului electoral în curs, peste 500 de directori și directori adjuncți...
Ultima oră
Pe aceeași temă