15.8 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăSpecialDanemarca: Manifestaţie împotriva islamului violent

Danemarca: Manifestaţie împotriva islamului violent

 O manifestaţie antiislam este anunţată luni, la Copenhaga, la apelul mişcării Pegida, care şi-a anulat reuniunea săptămânală prevăzută pentru aceeeaşi zi la Dresda (Germania) după ce a primit ameninţări, relatează AFP, conform Mediafax

"Vom manifesta mâine la ora 18.00  la Copenhaga. Pe Facebook, 300 de persoane au spus că vor participa", a anunţat duminică organizatorul acestei reuniuni, Nicolai Sennels, un psiholog şcolar.

Mişcarea "Patrioţi europeni împotriva islamizării Occidentului" (Pegida) a luat fiinţă în Germania în octombrie. În prezent, aceasta s-a răspândit şi în alte ţări europene.

La 12 ianuarie, aproximativ 200 de persoane care şi-au declarat apartenenţa la această mişcare au defilat împotriva islamului la Oslo.

Pegida a decis să îşi anuleze manifestaţia săptămânală de luni de la Dresda după o ameninţare cu moartea din partea grupării Stat Islamic împotriva unuia dintre organizatori.

Poliţia germană a "interzis orice reuniune publică în aer liber", luni, la Dresda din cauza unui "risc terorist concret" la această manifestaţie.

În Danemarca, "obiectivul este de a oferi clasei de mijloc o şansă de a-şi exprima îngrijorarea faţă de un islam violent", a explicat Sennels. Potrivit lui este vorba despre primul marş "de acest gen" organizat în această ţară.

Citeşte şi: Charlie Hebdo "apără libertatea religioasă", afirmă redactorul-şef al săptămânalului pentru NBC

Cele mai citite

SUA vrea să construiască un debarcader în largul Fâşiei Gaza pentru livrarea de ajutor umanitar

Costul estimat de armata americană pentru construirea unui debarcader în largul Fâşiei Gaza pentru livrarea de ajutor umanitar a crescut la 320 de milioane...

Continuă pasa neagră a Rapidului! Giuleștenii, învinși pe teren propriu de Universitatea Craiova

Universitatea Craiova s-a impus cu scorul de 2-1 în fața Rapidului, în Giulești, grație golului macat la ultima fază de Alexandru Crețu. Universitatea a deschis...

Burkina Faso: Autoritățile interzic mai multe agenții de presă străine

Autorităţile din Burkina Faso au suspendat mai multe instituţii de presă străine deoarece au prezentat subiectul prin care armata, aflată la putere, a fost...
Ultima oră
Pe aceeași temă