12.2 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialDavid Cameron le cere miniştrilor să îi susţină strategia privind UE

David Cameron le cere miniştrilor să îi susţină strategia privind UE

Premierul britanic, David Cameron,  și-a avertizat miniștrii că, dacă nu îi sprijină strategia asupra UE, vor trebui să părăsească Guvernul,  informează Mediafax.

“Dacă vreţi să faceţi parte din Guvern, trebuie să aveţi în vedere că suntem implicaţi într-un exerciţiu de renegociere pentru a avea un referendum, iar aceasta va conduce la un rezultat de succes”, a declarat David Cameron.

Citește și: David Cameron îi cere Angelei Merkel să-l ajute în reformarea UE

Premierul Marii Britanii a vorbit după ce un grup de peste 50 de parlamentari conservatori au declarat că sunt pregătiţi să susţină o campanie de ieşire din UE a Marii Britanii, cunoscută ca “Brexit”, cu excepţia unor schimbări radicale în cadrul blocului comunitar. Acesta a fost primul semn de revoltă a euroscepticilor de la realegerea lui Cameron luna trecută.

Un membru al aceluiaşi grup a sugerat că nouă dintre miniştrii lui Cameron ar putea vota în favoarea plecării din UE, ceea ce nu s-a putut confirma independent.

Citește și: Discuţie între David Cameron şi Vladimir Putin. Ce subiecte au dezbătut oficialii

Cameron, care a promis un referendum privind apartenenţa la UE până la sfârşitul lui 2017, a declarat că este încrezător că poate obţine o înţelegere care să îi permită să le recomande britanicilor să rămână în cadrul blocului comunitar, la care au aderat în 1973.

Cele mai citite

Statele membre NATO sunt profund îngrijorate „ de activitățile rău intenționate ale Rusiei” pe teritoriul Alianței

Statele membre ale NATO s-au declarat joi "profund preocupate de activităţile rău intenţionate" ale Rusiei "întreprinse recent pe teritoriul Alianţei" şi care "constituie o...
Ultima oră
Pe aceeași temă