14.6 C
București
miercuri, 15 mai 2024
AcasăSpecialDemonstraţie de forţă la adresa Rusiei: SUA trimit în Europa avioane F-22,...

Demonstraţie de forţă la adresa Rusiei: SUA trimit în Europa avioane F-22, INVIZIBILE pe radar

Forţele Aeriene americane vor spori numărul aeronavelor din Europa şi vor trimite inclusiv avioane F-22, ca demonstraţie de forţă, a anunţat secretarul pentru Forţele Aeriene, Deborah Lee James.

Reprezentanta US Air Forces a făcut această declaraţie cu prilejul participării ei la Salonul Aeronautic Le Bourget (Paris).

“Cea mai mare preocupare a noastră este situaţia din Rusia. Aceasta este principalul scop al prezenţei mele aici”, a precizat Deborah Lee James.

După salonul aeronautic, ea va vizita câteva state europene membre NATO, pentru consultări şi pentru a le detemina să-şi sporească cheltuielile militare, informează Wall Street Journal.

US Air Forces şi-au mărit deja prezenţa în Europa, executând misiuni de patrulare aeriană în zona baltică şi aducând bombardiere B-2 (invizibile) şi B-52 în Marea Britanie. “Planul nostru este să creştem nivelul de rotire a forţelor”, a precizat Deborah Lee James.

Pasul următor va fi trimiterea în Europa a avioanelor de luptă F-22, invizibile radar.

Citeşte şi: Casa Albă: Planul de desfăşurare a trupelor SUA în estul Europei este abia la început

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Corabia Piraților Beach Club Avrig – tărâmul exotic cu atracții estivale

Comunicat de presă 14 mai 2024 Vara își intră tot mai serios în drepturi iar iubitorii de momente de relaxare specifice acestui anotimp trebuie...

Proliferarea în mediul online a imaginilor cu abuzuri sexual asupra copiilor, creștere alarmantă

Proliferarea în mediul online a imaginilor ce înfățișează abuz sexual asupra copiilor sau cele care prezintă conținut dăunător s-a accentuat în primul trimestru al...

Parlamentul Georgiei a aprobat legea împotriva “influenței străine”, în ciuda protestelor de pe străzi

Parlamentul din Georgia a aprobat legea menită să sancționeze "influența străină", în ciuda protestelor de pe străzi și a avertismentelor că proiectul de lege...
Ultima oră
Pe aceeași temă