10.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialDescoperire ȘOCANTĂ a autorităților mexicane. Unde i-a adus ancheta în cazul celor...

Descoperire ȘOCANTĂ a autorităților mexicane. Unde i-a adus ancheta în cazul celor 43 de studenți dispăruți

Autoritățile din Guerrero, Mexico, au descoperit 60 de morminte comune nemarcate, în căutarea celor 43 de studenți care au fost răpiți în septembrie anul trecut, potrivit unor documente oficiale citate de BBC News. 

Autoritățile au dezgropat 129 de cadavre, dar că nu există încă dovezi care să facă legătura între mormintele descoperite acum și studenții care au dispărut din Iguala, a explicat procurorul general, pentru Associated Press, care notează că numărul acestor morminte ar putea fi mai mare. 

Majoritatea morților sunt bărbați, dar au fost descoperite și rămășițele a circa 20 de femei. 

Citește și: Mexic: Complicitate între autorităţi, poliţie şi crima organizată

Studenții omorâți de traficanți de droguri

Studenții dispăruți în septembrie 2014 se pregăteau pentru a deveni profesori. Aceștia au călătorit în Iguala unde, ca parte a unui protest pentru un masacru comis asupra unui grup de studenți în 1968, au ocupat cu forța mai multe autobuze, scrie BBC News. 

Guvernul a explicat că cei 43 de studenți au fost interceptați de poliție și au dat datele lor unor traficanți de droguri care i-au omorât și, apoi, i-au incinerat. 

Traficanții au mărturisit că i-au ucis și că le-au dat foc studenților, după ce li s-a spus că făceau parte dintr-o bandă rivală. Trupul ars al unui student a fost găsit la o groapă de gunoi, dar familiile celorlalți 42 de studenți refuză să creadă că sunt morți. 

Presa a notat că acest caz a arătat cât de mare este numărul oamenilor care au dispărut în statele mexicane, în care violența izbucnită pe fondul traficului de droguri este foarte mare. 

Cele mai citite

Cultură de canabis, descoperită într-o comună din Călărași. Un bărbat a fost reținut de procurorii DIICOT

Un bărbat a fost reţinut, joi, de procurorii DIICOT, după ce ar fi iniţiat şi dezvoltat, într-o comună din judeţul Călăraşi, două culturi de...

Cum iluminezi camera în care se află biroul, pentru a fi mai productiv?

Nu ți s-a întâmplat ca atunci când lucrezi la birou să te doară ochii din cauza luminii insuficiente? Dacă lucrezi de acasă, amenajarea spațiului în...

VIDEO. Mai multe persoane au fost reținute pentru trafic de droguri. Una din ele, prinsă în flagrant

La data de 25 aprilie 2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Constanța (DIICOT) au dispus...
Ultima oră
Pe aceeași temă