18 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialDEZVĂLUIRI Wikileaks. Oficiali japonezi, spionaţi de americani

DEZVĂLUIRI Wikileaks. Oficiali japonezi, spionaţi de americani

Serviciile secrete americane interceptează de mai mulţi ani conversaţiile unor oficiali japonezi, pe teme precum activităţile comerciale, schimbările climatice şi relaţiile cu Washingtonul, arată documente dezvăluite de site-ul WikiLeaks, potrivit Mediafax.

Citeşte şi: WikiLeaks: Ultimii trei preşedinţi ai Franţei, spionați de SUA. Ce măsuri ia Hollande

Dezvăluirile făcute de WikiLeaks intervin în contextul în care oficiali americani şi japonezi se întâlnesc în Hawaii pentru a discuta despre Parteneriatul TransPacific.

Potrivit documentelor prezentate de WikiLeaks, Agenţia americană pentru Securitate Naţională (NSA) a interceptat, începând din 2006, conversaţiile a 35 de lideri niponi.

Citeşte şi: Noi DEZVĂLUIRI Wikileaks. Serviciile secrete americane au SPIONAT-O pe Angela Merkel

Printre oficialii interceptaţi se numără funcţionari guvernamentali, inclusiv de la biroul primului-ministru, dar şi angajaţi ai Băncii Centrale şi ai companiilor Mitsui şi Mitsubishi.

“Documentele demonstrează amploarea operaţiunilor de monitorizare a Guvernului Japoniei”, a comunicat grupul WikiLeaks, condus de Julian Assange.

Cele mai citite

Peste 200 de locuri de muncă pentru români oferite de angajatorii europeni

Agenția Municipală pentru Ocuparea Forței de Muncă București (AMOFM) a transmis o veste îmbucurătoare pentru cei în căutare de oportunități de angajare, informând că...

Vopsirea auto profesională. Etapele procesului de vopsire pas cu pas

Vopsirea auto profesională este un proces complex și meticulos, care implică mai multe etape distincte pentru a obține un finisaj impecabil și durabil. În...

Klaus Iohannis a semnat mai multe decrete și a eliberat din funcție doi procurori

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat vineri, 26 aprilie 2024, mai multe decrete. Decret pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonanţei Guvernului nr. 3/2023 pentru modificarea...
Ultima oră
Pe aceeași temă