26.8 C
București
marți, 7 mai 2024
AcasăSpecialDEZVĂLUIRI Wikileaks. Oficiali japonezi, spionaţi de americani

DEZVĂLUIRI Wikileaks. Oficiali japonezi, spionaţi de americani

Serviciile secrete americane interceptează de mai mulţi ani conversaţiile unor oficiali japonezi, pe teme precum activităţile comerciale, schimbările climatice şi relaţiile cu Washingtonul, arată documente dezvăluite de site-ul WikiLeaks, potrivit Mediafax.

Citeşte şi: WikiLeaks: Ultimii trei preşedinţi ai Franţei, spionați de SUA. Ce măsuri ia Hollande

Dezvăluirile făcute de WikiLeaks intervin în contextul în care oficiali americani şi japonezi se întâlnesc în Hawaii pentru a discuta despre Parteneriatul TransPacific.

Potrivit documentelor prezentate de WikiLeaks, Agenţia americană pentru Securitate Naţională (NSA) a interceptat, începând din 2006, conversaţiile a 35 de lideri niponi.

Citeşte şi: Noi DEZVĂLUIRI Wikileaks. Serviciile secrete americane au SPIONAT-O pe Angela Merkel

Printre oficialii interceptaţi se numără funcţionari guvernamentali, inclusiv de la biroul primului-ministru, dar şi angajaţi ai Băncii Centrale şi ai companiilor Mitsui şi Mitsubishi.

“Documentele demonstrează amploarea operaţiunilor de monitorizare a Guvernului Japoniei”, a comunicat grupul WikiLeaks, condus de Julian Assange.

Cele mai citite

reînnoiește aspectul pereților exteriori ai locuinței tale

Zugrăvirea exterioară a casei este un proiect îndelungat și complex, dar care, la final, oferă...

Românii sunt cel mai mult interesați de mașini marca Audi, BMW și Volkswagen 

Deși piața de mașini second hand a cunoscut turbulențe în ultimii ani, aceasta continuă să crească. Inflația și creșterea ratelor dobânzilor au atras cumpărătorii...

Rusia amenință că va lovi instalații militare britanice după declarațiile lui David Cameron

Armata rusă ar putea lovi ”orice instalaţie sau echipament militar britanic pe teritoriul ucrainean şi nu numai”, în cazul în care Kievul va folosi...
Ultima oră
Pe aceeași temă