13.3 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialBREXIT. Un diplomat belgian conduce negocierile UE - Marea Britanie

BREXIT. Un diplomat belgian conduce negocierile UE – Marea Britanie

Diplomatul belgian Didier Seeuws a fost numit vineri reprezentantul grupului de lucru al Consiliului de Miniştri (în care sunt reprezentate statele membre ale UE) pentru Brexit şi va conduce negocierile Uniunii Europene în “divorţul” de Marea Britanie, au declarat, sâmbătă, pentru EFE, surse comunitare. 

“Didier conduce grupul de lucru al Consiliului (Brexit Task Force) în chestiunea Brexitului”, au declarat sursele citate, care au explicat că înaltul diplomat belgian a fost numit “vinerea trecută” în acest post. Seeuws şi-a actualizat deja profilul pe Twitter cu titulatura noii sale funcţii. 

Citește și: BREXIT. Cum va fi afectată poziția Marii Britanii în lume, după ieșirea din UE

Seeuws, diplomat de carieră, s-a născut la Sint-Amandsberg, în Gent (Gand), la 1 august 1965, şi a fost purtător de cuvânt al premierului belgian Guy Verhofstadt şi şef de cabinet al preşedintelui Consiliului European, Herman Van Rompuy, deţinând de-a lungul timpului mai multe poziţii în instituţiile UE. 

Licenţiat în ştiinţe diplomatice şi în drept european, Seeuws are o amplă experienţă diplomatică. În anii 90 ai secolului trecut, a fost însărcinat cu investiţii şi chestiuni economice în ambasada Belgiei la Washington, devenind ulterior adjunct al ministrului comerţului exterior din Belgia, postură din care s-a ocupat tot de investiţii, precum şi de relaţiile bilaterale cu SUA şi Asia. 

Sweews a fost consilier în reprezentanţa permanentă a Belgiei pe lângă UE din 1998 şi până în 2002, fiind însărcinat cu relaţiile cu Parlamentul European. Până în 2003, a fost purtătorul de cuvânt al Departamentului de Relaţii Externe şi reprezentant permanent al Belgiei pe lângă UE.

 

Cele mai citite

Premierul Ciolacu a convocat ședința de guvern la Timișoara, unde PNL a acceptat să susțină candidatul PSD

Ședința de guvern din ziua de joi, 25 aprilie 2024, se va desfășura la Timișoara, reiese din comunicatele transmise de Guvernul României. Programul oficial al...

Cum să-ți protejezi locuința de vremea rea

Indiferent dacă ești acasă sau nu, locuința ta este mereu expusă la riscuri generate de vremea rea, cum ar fi furtuni, inundații sau căderi...

CSM a respins suspendarea judecătoarei Ancuța Popoviciu din funcție

Consiliul Superior al Magistraturii(CSM) a respins suspendarea Ancuței Popoviciu din funcţie, asa cum ceruse Inspecția Judiciară, potrivit europafm.ro. Săptămâna trecută, chiar judecătoarea ceruse să se...
Ultima oră
Pe aceeași temă