16.6 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăSpecialDonald Trump, declarații ȘOCANTE la adresa Papei Francisc

Donald Trump, declarații ȘOCANTE la adresa Papei Francisc

Donald Trump, favoritul republicanilor în cursa pentru Casa Albă, a declarat că i-ar spune Papei Francisc că este vizat de către gruparea jihadistă Statul Islamic (SI), dacă Suveranul Pontif i-ar spune la rândul său despre capitalism că este toxic, relatează Mediafax

Magnatul în domeniul imobiliar a fost invitat, într-un amplu interviu pe care l-a acordat miercuri CNN, să-şi imagineze ce i-ar spune Papei în acest scenariu ipotetic. Astfel, Trump a declarat că l-ar speria pe Francisc, care urmează să efectueze în septembrie prima sa vizită în Statele Unite.

Citește și: Planul lui Donald Trump pentru imigranții din SUA

“I-aş spune «ISIS (unul dintre acronimele SI) vrea să pună mâna pe tine». Ştii că ISIS vrea să vină şi să preia controlul asupra Vaticanulu? Ai auzit asta. Ştii, ăsta este un vis de-al lor, să ajungă în Italia“, a declarat magnatul în acest interviu cu Chris Cuomo de la CNN.

Surprins de acest răspuns, Cuomo l-a întrebat pe favoritul republicanilor la preşedinţie dacă chiar l-ar speria pe Papă.

“Va trebui să-l sperii pe Papă, deoarece (capitalimul) este singura cale. Papa, sper eu, se sperie doar de Dumnezeu. Dar adevărul este – ştii, dacă te uiţi la ceea ce se întâmplă – că mai bine ar spera să funcţioneze capitalismul, pentru că este singurul pe care-l avem acum. Şi este minunat atunci când funcţionează cum trebuie“, i-a răspuns Trump. 

În opinia magnatului, în prezent capitalismul nu funcţionează “cum trebuie” în Statele Unite, din cauza suprareglementării industriei.

Mogulul în domeniul imobiliar a spus că, deşi este protestant, îl place, în general, pe Papa Francisc. Suveranul Pontif argentinian este foarte vocal în legătură cu o serie de probleme sensibile din punct de vedere politic, precum sărăcia, modificările climatice şi prejudecăţile faţă de homosexuali.

“Am un mare respect faţă de Papă”, a spus Trump. “Îl plac pe Papă. De fapt îmi place. Devine foarte politic, nu e nicio îndoială în această privinţă. Dar îmi place. Pare băiat de treabă”, a continuat el.

Citește și: Cum explică Trump declarațiile ofensatoare pe care le-a făcut la adresa unei jurnaliste

Trump a mai declarat că el nu crede că Papa se opune cu adevărat capitalismului.

În acest amplu interviu pentru CNN, el a abordat o serie de subiecte şi a vizat o serie de personalităţi politice, între care şi rivalii săi în cursa pentru Casa Albă democrata Hillary Clinton şi republicanul Jeb Bush, dar şi Caroline Kennedy.

Cele mai citite

Medicii din Iași au transplantat organe prelevate de la un donator din Bulgaria

Medicii din Iaşi au transplantat organe prelevate de la un donator aflat în moarte cerebrală din Bulgaria, pe baza protocolului de colaborare în domeniu...

Procurorul Daniel Horodniceanu a câștigat procesul cu Poliția Română, deși circula cu 170 km/h

Judecătorii au decis să îi dea câștig de cauză lui Daniel Horodniceanu, vicepreședinte al Consiliului Superior al Magistratorii (CSM), chiar dacă a fost prins...

Semifinale Liga Campionilor: Borussia Dortmund a învins-o pe Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (1-0)

Borussia Dortmund a învins-o pe Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (1-0), miercuri seara, pe teren propriu, în prima manşă a semifinalelor Ligii Campionilor...
Ultima oră
Pe aceeași temă