8.7 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialDronele SUA vor ATACA în valuri teritoriile grupării Stat Islamic

Dronele SUA vor ATACA în valuri teritoriile grupării Stat Islamic

Pentagonul va spori “semnificativ” numărul de zboruri ale dronelor, în următorii ani.

Misiunile dronelor americane vor spori în întreaga lume, unele dintre cele mai frecvente fiind deasupra teritoriilor controlate de gruparea Stat Islamic.

Această informaţie este difuzată de un site al Infanteriei Marine a SUA, http://www.marinecorpstimes.com

Potrivit acestei surse, vehiculele aeriene fără pilot (UAV), cunoscute sub numele de drone, nu vor mai fi doar în subordinea Forţelor Aeriene ale SUA, ci şi a altor categorii de trupe. În prezent, dronele Pentagonului au circa 60 de zboruri pe zi, sub coordonarea Forţelor Aeriene (US Air Forces).

Citeşte şi: Trupele AMERICANE din Bulgaria vor fi conduse din România. Ce FORŢE aduc americanii

Până în anul 2019, dronele vor ajunge la circa 90 de zboruri pe zi. Dintre acestea, 60 vor reveni Forţelor Aeriene. Forţele Terestre (US Army) vor coordona 10 – 20 de zboruri pe zi. Comandamentul Operaţiilor Speciale al SUA va coordona 10 zboruri pe zi.

În plus, “până la 10 zboruri adiţionale” vor fi coordonate de contractorii Pentagonului. Dronele dirijate de contractori nu vor avea armament la bord, a precizat căpitanul Jeff Davis, un purtător de cuvânt al Pentagonului.

Celelalte zboruri ale dronelor, care vor putea avea şi armament, vor asigura misiuni de culegere de informaţii, supraveghere şi recunoaştere, mai ales deasupra Irakului şi Siriei.

Citeşte şi: Ce făcea OSAMA Ben Laden înainte să devină DUŞMANUL Occidentului. A fost DESCIFRATĂ colecţia de înregistrări audio Al Qaida

În anul 2014, Departamentul american al Apărării estima reducerea numărului de zboruri cu drone la 55 pe zi, în contextul finalizării misiunii militare în Afganistan – la nivelul anului 2016. Dar SUA au revenit asupra deciziei de a reduce misiunile cu drone, luând decizia contrară, după ce gruparea teroristă Stat Islamic a reuşit să cucerească teritorii vaste în Irak.

Drept urmare, Forţele Aeriene ale SUA vor continua zborurile cu drone MQ-1 Predator şi MQ-9 Reaper. Forţele Terestre vor avea o flotă de drone MQ-1 Gray Eagles (o variantă a dronelor Predator) şi vor executa cu ele o gamă “extinsă” de misiuni.

Forţele Navale ale SUA, US Navy, vor primi drone model MQ-4C, destinate unui program de supraveghere maritimă. Acest program va deveni operaţional, cel mai devreme, în anul 2017.

Citeşte şi: VIDEO. Care este cea mai nouă AMENINŢARE împotriva avioanelor civile

 

 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă