17.6 C
București
sâmbătă, 11 mai 2024
AcasăSpecialExpert rus: Consilierea Ucrainei de FBI și CIA arată intenția SUA de...

Expert rus: Consilierea Ucrainei de FBI și CIA arată intenția SUA de antrenare a Moscovei într-un război

Consilierea de către FBI și CIA a noilor autorități ucrainene ar demonstra intenția Washingtonului de a antrena Moscova într-un război local împotriva Kievului, nu exclude președintele Institutului pentru strategie națională din Rusia, Mihail Remizov, citat luni de agenția de presă rusă Ria Novosti, conform Agerpres.

'Statele Unite ale Americii joacă, fără îndoială, de partea Kievului.Scopul americanilor este de a organiza alegeri prezidențiale și de a asigura controlul noilor autorități (ucrainene) pe întreg teritoriul țării. Aceasta este partea vizibilă a aisbergului. Nu poate fi exclus însă faptul că ei ar putea să antreneze Rusia într-o confruntare armată' împotriva Ucrainei, a indicat expertul menționat.

Potrivit acestuia, problema nu este dacă specialiștii americani lucrează de partea Kievului, ci obiectivele urmărite de Washington.

El spune că este dificil de precizat dacă americanii urmăresc doar obiectivele declarate sau duc un joc mai complex, care vizează 'antrenarea Rusiei într-un conflict local, pe care americanii să-l poarte apoi prin intermediul ucrainenilor, furnizându-le arme, bani și inspectori'.

Zeci de specialiști ai serviciilor de informații și ai poliției federale din SUA — CIA și FBI—consiliază guvernul de la Kiev pentru a pune capăt rebeliunii din estul Ucrainei și pentru a crea un dispozitiv eficient de securitate, a relatat duminică publicația germană Bild am Sonntag, ediția duminicală a cotidianului Bild, potrivit AFP.

Citând sub rezerva anonimatului surse din serviciile speciale germane, publicația mai scrie că agenții americani nu sunt direct angajați în confruntările cu separatiștii proruși și că 'activitatea lor este limitată la capitala Kiev', după cum scrie France Presse.

 

Cele mai citite

MAE, despre secțiile de votare deschisse în străinătate

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) organizează, prin Misiunile Diplomatice şi Oficiile Consulare ale României în străinătate, 915 secţii de votare în străinătate la alegerile europarlamentare...

ONU cere anchetă independentă, după descoperirea unor gropi comune în Gaza

Consiliul de Securitate al Organizației Națiunilor Unite (ONU) a cerut vineri o anchetă "independentă" şi "imediată" după descoperirea în jurul spitalelor din Gaza a...

Rusia – Ucraina, ziua 787: Peste 1.700 de localnici, nevoiți să se refugieze din Harkov

Ofensiva terestră rusă din regiunea Harkov din nord-estul Ucrainei a determinat evacuarea a 1775 de locuitori, a comunicat ast[zi în mediile sociale guvernatorul regiunii,...
Ultima oră
Pe aceeași temă