32.2 C
București
marți, 4 iunie 2024
AcasăSpecialExpert rus: Consilierea Ucrainei de FBI și CIA arată intenția SUA de...

Expert rus: Consilierea Ucrainei de FBI și CIA arată intenția SUA de antrenare a Moscovei într-un război

Consilierea de către FBI și CIA a noilor autorități ucrainene ar demonstra intenția Washingtonului de a antrena Moscova într-un război local împotriva Kievului, nu exclude președintele Institutului pentru strategie națională din Rusia, Mihail Remizov, citat luni de agenția de presă rusă Ria Novosti, conform Agerpres.

'Statele Unite ale Americii joacă, fără îndoială, de partea Kievului.Scopul americanilor este de a organiza alegeri prezidențiale și de a asigura controlul noilor autorități (ucrainene) pe întreg teritoriul țării. Aceasta este partea vizibilă a aisbergului. Nu poate fi exclus însă faptul că ei ar putea să antreneze Rusia într-o confruntare armată' împotriva Ucrainei, a indicat expertul menționat.

Potrivit acestuia, problema nu este dacă specialiștii americani lucrează de partea Kievului, ci obiectivele urmărite de Washington.

El spune că este dificil de precizat dacă americanii urmăresc doar obiectivele declarate sau duc un joc mai complex, care vizează 'antrenarea Rusiei într-un conflict local, pe care americanii să-l poarte apoi prin intermediul ucrainenilor, furnizându-le arme, bani și inspectori'.

Zeci de specialiști ai serviciilor de informații și ai poliției federale din SUA — CIA și FBI—consiliază guvernul de la Kiev pentru a pune capăt rebeliunii din estul Ucrainei și pentru a crea un dispozitiv eficient de securitate, a relatat duminică publicația germană Bild am Sonntag, ediția duminicală a cotidianului Bild, potrivit AFP.

Citând sub rezerva anonimatului surse din serviciile speciale germane, publicația mai scrie că agenții americani nu sunt direct angajați în confruntările cu separatiștii proruși și că 'activitatea lor este limitată la capitala Kiev', după cum scrie France Presse.

 

Cele mai citite

Contracte de 4,36 de miliarde de euro au fost semnate pentru extinderea Magistralelor M4 şi M6 de metrou 

Contracte de 4,36 de miliarde de euro au fost semnate marţi pentru extinderea Magistralelor M4 şi M6 de metrou, în condiţiile în care metroul...

Clotilde Armand anunță că ofițerii anticorupție fac percheziții la Poliția Locală

Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, anunță că "ofițeri anticorupție" fac percheziții, în ziua de 4 iunie 2024, la Poliția Locală din subordinea Primăriei Sectorului...

De ce și de unde să cumpărăm produsele românești autentice?

În ultimii 20 de ani, în contextul creșterii economiei de consum, omul s-a obișnuit să se alimenteze mai ușor, de cele mai multe ori...
Ultima oră
Pe aceeași temă