10.2 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialFOTO + VIDEO. Manifestațiile anti-Trump continuă, în mai multe orașe din SUA....

FOTO + VIDEO. Manifestațiile anti-Trump continuă, în mai multe orașe din SUA. Donald Trump susține că participanții sunt protestatari profesioniști, incitați de media

Președintele ales al Statelor Unite, republicanul Donald Trump, susține că manifestațiile care au loc în mai multe orașe din țară, ca urmare a alegerilor din 8 noiembrie, au fost provocate de „protestatari profesioniști, incitați de media”, potrivit News.ro.

„Tocmai am avut alegeri prezidenţiale foarte deschise şi de succes. Acum manifestanţi profesionişti, incitaţi de presă, protestează. Nu este corect!”, a scris Donald Trump, într-un mesaj postat pe pagina sa de Twitter.


CITEȘTE ȘI: VIDEO+FOTO. Alegeri SUA 2016. Rezultatul scrutinului scoate americanii în stradă. Mii de persoane au protestat faţă de victoria lui Donald Trump. Cinci persoane au fost rănite, într-un atac armat, la Seattle


 

Mii de manifestaţi au ieşit în stradă în mai multe oraşe americane, pentru a doua noapte consecutiv, pentru a protesta faţă de victoria lui Donald Trump în alegerile prezidenţiale. Oamenii s-au declarat îngrijoraţi că triumful politic al mogulului imobiliar va da o lovitură drepturilor civile. La Portland, manifestaţiile au degenerat în violenţe, iar Poliţia le-a declarat revoltă”.

Poliţia din Portland, Oregon, a clasificat manifestaţiile anti-Trump drept „revolte”, din cauza „comportamentului periculos” al protestatarilor, care au atacat forţele de ordine, a anunţat Poliţia din oraş pe Twitter, relatează Reuters. „Potrivit autorităţilor, manifestanţii au aruncat cu pietre şi alte obiecte în forţele de ordine şi au avariat mai multe maşini.

Totodată, mai multe sute de elevi de liceu au mărşăluit prin zona centrală a oraşului San Francisco, scandând „nu este preşedintele meu” şi purtând steaguri ale Mexicului şi ale comunităţii LGBT. La New York, un grup mare de protestatari s-au strâns din nou în faţa clădirii Trump Tower, scandând şi afişând pancarte cu mesaje anti-Trump.

În noaptea de miercuri spre joi, zeci de mii de oameni au protestat faţă de Trump. La Oakland, poliţia a folosit gaze lacrimogene pentru a dispersa mulţimea.

În urma protestelor, peste 100 de persoane au fost arestate.

O analiză DW prezintă cum va fi influențată România de alegerile prezidențiale din SUA.

Deşi la mii de kilometri distanţă, SUA şi tot ce se întâmplă peste Ocean îi captivează pe români tot mai mult, pe măsură ce legăturile cu lumea occidentală devin mai solide. Alegerile prezidenţiale din 2016 au un ecou puternic şi în România, cetăţenii trăind fiecare rezultat anunţat de presă la fel de intens ca americanii implicaţi direct în acest proces. Tendinţele agresive din partea Moscovei şi orientarea către extremism a Europei a determinat ca statul român să caute sprijinul unui aliat puternic pe care l-a găsit la Washington. Citește continuarea aici.


În 8 noiembrie, republicanul Donald Trump a fost ales al 45-lea președinte al Statelor Unite.

CITEȘTE ȘI: REZULTATE ALEGERI SUA 2016. Donald Trump devine al 45-lea președinte al Americii: Ne vom înțelege bine cu toate națiunile care vor să se înțeleagă bine cu noi. Republicanul are susținerea a 289 de electori. Votul popular a fost câștigat de Hillary Clinton

 

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă