10.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialFOTO: Țările arabe condamnă ferm atacul de la Nisa: După această crimă...

FOTO: Țările arabe condamnă ferm atacul de la Nisa: După această crimă teroristă josnică, toate statele trebuie să acţioneze fără ezitare împotriva terorismului

Țările arabe au condamnat ferm atacul terorist care a avut loc, joi seara, la Nisa, unde un camion a intrat, în mod voit, în mulțimea adunată să vadă focurile de artificii, cu ocazia Zilei Naționale a Franței. Astfel, Arabia Saudită, Emiratele Arabe Unite (EAU) şi Egiptul au dat asigurări Franţei că o susţin în lupta antiteroristă, potrivit AFP, citat de Agerpres.

Un purtător de cuvânt de la Riad a denunţat atacul „terorist josnic” comis la Nisa. Regatul saudit, lovit în urmă cu câteva săptămâni de atentate grave, asigură Franţa „prietenă” de solidaritatea şi cooperarea sa pentru a combate împreună actele teroriste sub toate formele lor, a adăugat oficialul saudit. 

Citește și: Liderii internaționali, oripilați de atacul terorist de la Nisa. Donald Trump: E din ce în ce mai rău

La Abu Dhabi, ministrul de externe al EAU, Abdallah ben Zayed Al-Nahyane, a denunţat o „crimă josnică” şi a transmis „solidaritatea totală şi sprijinul” ţării sale pentru Franţa. „După această crimă teroristă josnică, toate ţările trebuie să acţioneze ferm şi fără ezitare pentru a lupta contra terorismului”, a spus el, într-un comunicat citat de agenţia de presă Wam. 

Arabia Saudită, EAU şi Franţa participă la coaliţia internaţională condusă de SUA care luptă în Siria şi Irak împotriva grupării jihadiste Stat Islamic. 

În Egipt, preşedintele Abdel Fattah al-Sissi, a cărui ţară a fost, la rândul ei, ţinta unor atentate teroriste, a reafirmat „deplina solidaritate” a ţării sale cu „Franţa prietenă” şi sprijinul Egiptului pentru „eforturile internaţionale în materie de luptă antiteroristă”.

Citește și: FOTO + VIDEO. Atentatul terorist de la Nisa. Reacțiile liderilor români. Klaus Iohannis: Condamn ferm atacul înfiorător. O zi de sărbătoare s-a transformat într-una de doliu

84 de persoane au murit și alte zeci au fost rănite, joi seara, la Nisa. Printre răniți sunt și doi cetățeni români, a anunțat Ministerul Afacerilor Externe. Autorul atacului ar fi un bărbat de 31 de ani, franco-tunisian. În urma atacului, Franța va prelungi, cu trei luni, starea de urgență. Totodată, zilele de 16, 17 și 18 iulie au fost decretate zile de doliu național.

Autorul atacului este un cetățean franco-tunisian de 31 de ani, care înainte să fie împușcat de polițiști ar fi strigat „Allahu Akbar” („Dumnezeu e mare!”).

Sângerosul atac a stârnit numeroase reacții internaționale. Astfel, lideri globali precum Barack Obama, Angela Merkel, Theresa May, cât și liderii români, printre care Klaus Iohannis și Dacian Cioloș au condamnat, în termeni duri, atentatul terorist.

Citește și: Liderii religioși, despre atacul terorist de la Nisa: Condamnăm orice manifestare de nebunie ucigaşă

 

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă