11.3 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialGermania s-a confruntat, în ultimele luni, cu un val de atacuri sângeroase,...

Germania s-a confruntat, în ultimele luni, cu un val de atacuri sângeroase, în ciuda avertismentelor lansate de serviciile secrete internaţionale. Care sunt cele mai grave atentate survenite pe teritoriul statului german în 2016

Temerile provocate de terorism s-au accentuat în urma atentatelor din Nisa, Paris și Bruxelles. Şi Germania s-a confruntat, în 2016, cu un val de atacuri sângeroase, majoritatea fiind revendicate de gruparea teroristă ISIS.

19 decembrie 2016 – Un camion a intrat în mulţimea aflată în piaţa de Crăciun de la Berlin. Zeci de morţi şi răniţi. Maşina are numere de înmatriculare în Polonia. Alertă sporită de securitate

Un camion a intrat, în plin, în mulţimea care se afla la târgul de Crăciun din Berlin. Autorităţile germane au anunţat că cel puţin nouă persoane au murit în urma incidentului, iar mai multe au fost rănite. 

26 iulie 2016 – atac armat într-o unitate medicală din Berlin

Un medic a fost împuşcat mortal în incinta unui spital din capitala Germaniei, iar atacatorul s-a sinucis la foarte scurt timp după comiterea crimei. Agresorul, un bărbat în vârstă de 72 de ani, a scos arma în timpul consultaţiei, descărcând-o de câteva ori în medic, apoi a îndreptat-o către el, punându-şi capăt zilelor. Poliţia nu a identificat niciun indiciu care să facă trimitere la un posibil atac pus la cale de gruparea jihadistă ISIS.

25 iulie 2016 – Atentat cu bombă în Ansbach

O persoana a murit şi alte 15 au fost rănite, patru dintre ele grav, în urma unui atentat cu dispozitiv exploziv, comis de un refugiat sirian. Atacul a avut loc în faţa unui restaurant din Bavaria. Deflagraţia a făcut praf faţada localului. Gruparea ISIS a revendicat atacul, susţinând că atacatorul era unul dintre „soldaţii” radicalizaţi. Bărbatul în vârstă de 27 de ani a murit în explozie.

 

 

24 iulie 2016 – Atac cu maceta la Reutlingen

Un solicitant de azil sirian a ucis o persoană duminică cu o macetă în Germania și a rănit alte trei într-o criză de furie a priori pasională, un incident ce a avut loc într-o atmosferă tensionată. Agresorul, în vârstă de 21 de ani, “a avut o dispută” cu o poloneză în vârstă de 45 de ani cu puțin timp înainte de 16.30 (14.30 GMT) și a ucis-o “cu o macetă” lovind-o în cap, înainte de a fugi și rănind alte câteva persoane în calea sa. El a fost în cele din urmă arestat în apropiere.

 

22 iulie 2016 – Atac armat la Munchen

Un bărbat a deschis focul în direcția persoanelor care ieșeau dintr-un restaurant McDonald’s, apoi a continuat atacul într-un centru comercial din vecinătate, după care a reușit să fugă. O patrulă de poliție l-a rănit cu o armă de foc, însă tânărul a continuat să fugă. Corpul său fără viață a fost regăsit mai târziu, în jurul orelor 18.30 GMT, de către poliție, care a constatat că el s-a sinucis. 

Șeful poliției din landul Bavaria, Hubertus Andrä, a declarat că nu a existat nici cea mai mică legătură între gruparea jihadistă Statul Islamic (SI) sau refugiați și atacatorul germano-iranian de 18 ani care a deschis focul asupra persoanelor dintr-un complex comercial din orașul Munchen.

18 iulie 2016 — Atac cu toporul într-un tren lângă Wuerzburg

Un individ cu un topor a atacat călătorii dintr-un tren lângă Wuerzburg (landul german Bavaria), rănind mai multe persoane, dintre care trei în stare gravă. Individul, un afgan în vârstă de 17 ani, a fost împușcat de poliție, au anunțat autoritățile locale. Un steag al grupării jihadiste Stat Islamic, confecționat artizanal, a fost găsit la percheziția camerei în care locuia tânărul refugiat afgan. Acesta, sosit fără familie în Germania în urmă cu doi ani și solicitant de azil din 2015, a acționat singur, a anunțat ministrul de interne al landului Bavaria, Joachim Herrmann.

23 iunie 2016 — Atac într-un cinematograf din Viernheim

Un bărbat mascat înarmat cu un pistol și cu o centură cu muniție a deschis focul într-un cinematograf din orașul german Viernheim din vestul Germaniei rănind între 20 și 50 de persoane, după care s-a baricadat în interior. Un german în vârstă de 19 ani bănuit ca fiind autorul atacului a fost împușcat mortal de poliție.

 

 

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă