15.5 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialIMAGINI LIVE. Atac terorist în Germania. Un camion a intrat în mulţimea...

IMAGINI LIVE. Atac terorist în Germania. Un camion a intrat în mulţimea aflată la târgul de Crăciun din Berlin. Zeci de morţi şi răniţi. Atentatul a fost revendicat de gruparea teroristă Stat Islamic

UPDATE 05:00. Poliția germană a crescut, marți dimineața, la 12, numărul celor care și-au pierdut viața luni seara după ce un camion a intrat într-un târg de Crăciun la Berlin lovind numeroși vizitatori, transmit agențiile internaționale de presă. Detalii aici.

UPDATE 03.00: Liderii mondiali au condamnat vehement atentatul din Berlin, declarând că astfel de evenimente trebuie să înceteze imediat, iar flageul terorist trebuie eradicat prin orice mijloace posibile. Citeşte mai multe aici!

UPDATE 20.12.2016, ora 02.30: Martorii atentatului din Berlin descriu, cu groază, imaginile de la târgul de Crăciun, unde, un camion a intrat, în plin, în mulţimea aflată la plimbare. Citeşte mai departe.

UPDATE 23.30: Camionul a fost furat de la o firmă de curierat din Polonia, informează media poloneză. Adevăratul şofer al autoutilitarei şi-a recunoscut maşina. Informaţiile au fost transmise autorităţilor germane. Citeşte mai multe AICI!

UPDATE 23.20: Gruparea Statul Islamic a revendicat, pe Twitter, atacul de la Berlin, relatează Washington Times.

UPDATE 23.15: Autorităţile din Germania ar fi fost avertizare, în urmă cu câteva săptămâni că gruparea jihadistă Stat Islamic ar pregăti un mpcel, informeaz The Sun.

UPDATE 23.05: Poliţia germană a confirmat că este vorba despre un atentat terorist şi investighează cazul. Pasagerul care se afla pe scaunul din dreapta din camion a murit în timpul coliziunii, a anunţat purtătorul de cuvânt al poliţiei la televiziunea N24, potrivit Reuters.

UPDATE 22.55: Cancelarul german Angela Merkel a fost informată despre incident de către ministrul de interne şi de către primarul Berlinului, potrivit purtătorului de cuvânt al guvernului.

UPDATE 22.46: Autorităţile germane au luat măsuri sporite de securitate, toate drumurile de acces în proximitatea locului incidentului fiind blocate. Poliţia a anunţat că l-a arestat pe unul dintre şoferi lângă Tiergarten, cel de-al doilea fiind decedat, potrivit televiziunii germane ZDF. Mai multe maşini şi echipaje de intervenţie se află la faţa locului pentru a acorda îngrijiri medicale răniţilor.

Postul de televiziune Sky News transmite live de la locul posibilului atac terorist din Berlin.

 

UPDATE 22.35: Martori oculari citaţi de presa germană au povestit că şoferul camionului de tip Scania, cu număr de înmatriculare polonez, nu a încetinit şi a intrat în plin în mulţime. “Cel puţin 10 oameni care se aflau în apropierea mea au fost loviţi în plin de maşină”, a declarat unul dintre martorii incidentului. 

Julian Reichelt, redactorul şef al publicaţiei germane Bild, a precizat că piaţa era foarte aglomerată, mulţi oameni fiind la cumpărăturile de cadouri de Crăciun. Totodată, el a spus că accesul în piaţă al maşinilor de mare tonaj este extrem de dificil şi în nici un caz accidental. “Se pare că se repetă scenariul de la atentatul din Nisa”, a mai declarat Reichelt.

Deocamdată poliţia germană nu poate confirma dacă este vorba de un atentat similar celui de pe Coasta de Azur din Franţa, soldat cu 80 de morţi şi peste 400 de răniţi.
 

UPDATE 22.10: Şoferul camionului ar fi reuşit să fugă de la locul incidentului. CNN citează surse din poliţia germană care spun că cel puţin 9 persoane şi-au pierdut viaţa, alte peste 50 fiind rănite. 

 


Un camion a produs un accident în piaţa de Crăciun de la Berlin. Autorităţile germane au anunţat că cel puţin o persoană a murit în urma incidentului, iar mai multe au fost rănite. Potrivit surselor din media, zona târgului ar fi fost închisă, iar autovehiculele nu ar fi avut acces în zonă. Martorii spun că acest camion de mare tonaj nu ar fi dat niciun semn de reducere a vitezei.

Incidentul s-a produs în jurul orei 20.00. Camionul venea dinspre Kantstrasse şi în mod intenţionat s-a îndreptat către târgul de Crăciun, în zona unde erau manejatae mai multe căsuţe, scrie Die Welt.

Poliţia aflată la locul accidentului informează că ar fi vorba de un atac terorist. 

Incidentul a avut loc în apropierea bulevardului aglomerat Kurfuerstendamm, lângă Biserica Memorială din centrul capitalei germane. Autorităţile germane iau în serios în acest moment posibilitatea unui atac.

Ştire în curs de actualizare.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cele mai citite

Olympiakos Pireu și Fiorentina, cu un pas în finala Europa Conference League

Olympiakos Pireu și Fiorentina sunt favorite la calificarea în finala ediției din acest an a Europa Conference League, după ce s-au impus, joi seară,...

Cotnari a lansat Crama Transparentă

Cotnari, una dintre cele mai emblematice crame din România, cu o istorie îndelungată în producția de vinuri din soiuri pure, românești, lansează campania „Crama...

Directorul general Dorin Tudora a mărit salariile doar angajaților PNL

În ultima ședință a Consiliului de Administrație de la Conpet SA Ploiești, de la sfârșitul lunii aprilie 2024, directorul general Dorin Tudora, impus...
Ultima oră
Pe aceeași temă