21.6 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialÎn provincia indoneziană Papua s-a prăbușit un avion, după ce o aeronavă...

În provincia indoneziană Papua s-a prăbușit un avion, după ce o aeronavă a DISPĂRUT în regiune

Săteni din provincia Papua, situată în estul Indoneziei, au anunţat că un avion s-a prăbuşit în zonă, a declarat un oficial al companiei Trigana Air, după ce un avion cu 54 de persoane la bord a dispărut duminică în regiune, relatează presa locală, potrivit Mediafax

Beni Sumaryanto, director de operaţiuni al companiei aeriene, a declarat că Trigana Air a primit informaţii despre prăbuşirea unui avion, dintr-un sat situat în districtul muntos şi împădurit Oksibil. El a precizat că echipele de intervenţie vor verifica zona respectivă în cursul dimineţii, informează portalurile Kompas şi Detik.

Citește și: Un avion indonezian a dispărut

Un avion indonezian care efectua o cursă internă cu 54 de persoane la bord a dispărut duminică în zona provinciei Papua, din estul Indoneziei.

Serviciile de intervenţie au declanşat o operaţiune de căutare a avionului aparţinând companiei Trigana Air, care efectua o cursă de la Sentani către Oksibil, după ce a fost pierdut contactul cu turnul de control. Operaţiunea de căutare a avionului a fost însă suspendată pe parcursul nopţii, din cauza vizibilităţii reduse.

Contactul cu avionul de tip ATR-42, care efectua cursa IL267, s-a pierdut la 33 de minute după decolare, în condiţiile în care întregul zbor ar fi trebuit să dureze în mod normal 45 de minute, relatează Sky News.

La bordul avionului se aflau 44 de pasageri adulţi, cinci copii şi cinci membri ai echipajului.

Potrivit unui purtător de cuvânt al Ministerului indonezian al Transporturilor, JA Barata, nu există niciun indiciu că avionul ar fi emis vreun semnal de ajutor, informează CNN.

Motivele dispariţiei avionului sunt necunoscute, oficialii afirmând că, în momentul decolării, condiţiile meteorologice erau favorabile. Însă meteorologul CNN Ivan Cabrera afirmă că s-au înregistrat furtuni într-o zonă muntoasă de pe ruta de zbor.

Trigana Air Service este una dintre numeroasele companii aeriene indoneziene interzise în Uniunea Europeană din motive de securitate.

În decembrie 2014, un avion al companiei AirAsia s-a prăbuşit în timp ce efectua o cursă din Surabaya (Indonesia) către Singapore, provocând moartea celor 162 de persoane de la bord.

Acest incident a determinat autorităţile indoneziene să impună noi reguli pentru a îmbunătăţi siguranţa transporturilor aeriene.

Cele mai citite

Declarația unică 2024: Schimbări în taxarea veniturilor extrasalariale

Veniturile din activități independente trebuie declarate până pe 27 în Declarația unică 2024. Cei care completează formularul, pot dona până la 3,5% din impozitul...

Oamenii legii au descoperit aproximativ 6.000 de litri de motorină în urma unor percheziții domiciliare

La data de 17 mai 2024, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice al Inspectoratului de Poliție Județean Suceava, sub coordonarea procurorilor...

Ucraina a scufundat în Marea Neagră încă o navă rusească, tip vânător de mine

Un atac al Ucrainei a scufundat în Marea Neagră încă o navă rusească, Kovrovets, de tip vânător de mine, a anunțat Comandamentul Flotei din...
Ultima oră
Pe aceeași temă