22.4 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialINCENDIU într-o închisoare din Venezuela: Cel puțin 17 persoane au MURIT

INCENDIU într-o închisoare din Venezuela: Cel puțin 17 persoane au MURIT

Cel puțin 17 persoane au murit și alte 11 au fost rănite, în urma unui incendiu izbucnit, luni, în una din închisorile din statul Carabobo, în nordul Venezuelei, relatează  Agerpres.

Astfel, opt femei și nouă bărbați au murit în incendiul izbucnit în închisoarea centrală Tociuyito, a indicat procurorul acestui stat venezuelean într-un comunicat.

Cauzele incendiului vor face obiectul unei anchete, însă în acest moment nu se cunosc circumstanțele exacte în care focul s-a declanșat. O primă versiune relevă un scurtcircuit.

Închisorile din Venezuela sunt grav supraaglomerate, unele dintre ele adăpostind până la 55.000 de deținuți, chiar dacă sunt proiectate pentru aproximativ o treime din acest număr, a indicat Carlos Nieto, directorul al grupului pentru drepturile în închisoare Window To Freedom.

Aproximativ 309 de deținuți și-au pierdut viața anul trecut în închisorile din Venezuela, iar unii dintre deținuți nici măcar nu au ajuns în fața instanței.

 

Cele mai citite

Ce pensie va avea Traian Băsescu, după ce și-a pierdut îndemnizația de fost președinte

Traian Băsescu a rămas fără îndemnizația de fost președinte în 2022. Astfel, acum va încasa doar pensie de europarlamentar. Fostul președinte liberal nu mai...

Armata din Republica Democratică Congo a anunţat dejucarea unei tentative de lovitură de stat

Armata din Republica Democratică Congo a anunţat duminică că a dejucat o tentativă de lovitură de stat, la care au participat atât străini, cât...

Avertisment al Poliției Române și al Asociației Române a Băncilor

Poliția Română, Directoratul Național de Securitate Cibernetică și Asociația Română a Băncilor atrag atenția, prin intermediul proiectului național de conștientizare Siguranta Online, cu privire...
Ultima oră
Pe aceeași temă