21.3 C
București
duminică, 28 aprilie 2024
AcasăSpecialINCENDIU într-o închisoare din Venezuela: Cel puțin 17 persoane au MURIT

INCENDIU într-o închisoare din Venezuela: Cel puțin 17 persoane au MURIT

Cel puțin 17 persoane au murit și alte 11 au fost rănite, în urma unui incendiu izbucnit, luni, în una din închisorile din statul Carabobo, în nordul Venezuelei, relatează  Agerpres.

Astfel, opt femei și nouă bărbați au murit în incendiul izbucnit în închisoarea centrală Tociuyito, a indicat procurorul acestui stat venezuelean într-un comunicat.

Cauzele incendiului vor face obiectul unei anchete, însă în acest moment nu se cunosc circumstanțele exacte în care focul s-a declanșat. O primă versiune relevă un scurtcircuit.

Închisorile din Venezuela sunt grav supraaglomerate, unele dintre ele adăpostind până la 55.000 de deținuți, chiar dacă sunt proiectate pentru aproximativ o treime din acest număr, a indicat Carlos Nieto, directorul al grupului pentru drepturile în închisoare Window To Freedom.

Aproximativ 309 de deținuți și-au pierdut viața anul trecut în închisorile din Venezuela, iar unii dintre deținuți nici măcar nu au ajuns în fața instanței.

 

Cele mai citite

Numărul pensiilor speciale, în creștere în luna aprilie

Numărul beneficiarilor de pensii de serviciu a fost, în aprilie 2024, de 11.471 persoane, în creştere cu 184 de persoane comparativ cu luna anterioară,...

Oțelul, victorie la limită împotriva lui FC Hermannstadt

Oţelul Galaţi s-a impus în fața celor de la FC Hermannstadt cu scorul de 1-0, pe teren propriu, în etapa a șaptea a play-out-ului...

Rolls-Royce își extinde fabrica pentru a putea construi mașinile mult mai încet ca în prezent

Rolls-Royce își extinde fabrica din Chichester, Anglia, cu cinci noi clădiri, construcția fiind planificată să înceapă anul viitor, scrie CNN. De obicei, atunci când un...
Ultima oră
Pe aceeași temă