22 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSpecialIranul sugerează formarea unui nou Guvern în Yemen

Iranul sugerează formarea unui nou Guvern în Yemen

Iranul îndeamnă la formarea unui nou Guvern în Yemen, o ţară afectată de tulburări și oferă o susţinere în perioadă de tranziţie, relatează Euronews, conform Mediafax.

Aceste afirmaţii sunt susceptibile să provoace furia Arabiei Saudite, care-l susţine pe preşedintele yemenit, ai cărui susţinători luptă împotriva rebelilor huthi.

Înaintarea insurgenţilor huthi către Aden l-a determinat pe Abd Rabbu Mansour Hadi să fugă la Riyadh şi a declanşat o campanie aeriană condusă de către saudiţi împotriva rebelilor – şiiţi, la fel ca iranienii.

Adenul se confruntă cu o criză umanitară.

Numeroase afaceri, inclusiv brutării, au fost închise din cauza unor penurii. “Suntem nevoiţi să stăm la coadă pentru pâine, gaz şi carburant. Curentul electric este oprit, iar oamenii nu au apă. Nu au nimic. Cerem Guvernului să găsească o soluţie”, declară un locuitor.

“S-a scumpit traiul. Oamenii de aici trăiesc în condiţii grele. Nu există securitate ori stabilitate”, adaugă altul.

Fostul premier yemenit Khaled Bahah a depus jurământul în funcţia de vicepreşedinte, în Arabia Saudită. El este popular în taberele rivale şi ar putea ajuta la calmarea tensiunilor.

Cele mai citite

Numărul pensionarilor a scăzut în luna aprilie 2024, comparativ cu luna precedentă

Un număr de 4.748.274 de pensionari era înregistrat în aprilie 2024 în România, cu 4.274 persoane mai puţine comparativ cu luna precedentă, iar pensia...

Ministrul britanic de Externe i-a confirmat lui Zelenski un ajutor militar de trei miliarde de lire sterline pe an

Secretarul de stat (ministrul) pentru Afaceri Externe al Marii Britanii, David Cameron, s-a întâlnit, în Ucraina, cu președintele Volodimir Zelenski, pentru a discuta despre...

Președintele Iohannis va fi decorat de Atlantic Council, la Washington

Președintele Klaus Iohannis va fi decorat de Atlantic Council, într-o ceremonie care se va desfășura la Washington, în ziua de 8 mai 2024. Președintele Iohannis...
Ultima oră
Pe aceeași temă