20.6 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialIranul sugerează formarea unui nou Guvern în Yemen

Iranul sugerează formarea unui nou Guvern în Yemen

Iranul îndeamnă la formarea unui nou Guvern în Yemen, o ţară afectată de tulburări și oferă o susţinere în perioadă de tranziţie, relatează Euronews, conform Mediafax.

Aceste afirmaţii sunt susceptibile să provoace furia Arabiei Saudite, care-l susţine pe preşedintele yemenit, ai cărui susţinători luptă împotriva rebelilor huthi.

Înaintarea insurgenţilor huthi către Aden l-a determinat pe Abd Rabbu Mansour Hadi să fugă la Riyadh şi a declanşat o campanie aeriană condusă de către saudiţi împotriva rebelilor – şiiţi, la fel ca iranienii.

Adenul se confruntă cu o criză umanitară.

Numeroase afaceri, inclusiv brutării, au fost închise din cauza unor penurii. “Suntem nevoiţi să stăm la coadă pentru pâine, gaz şi carburant. Curentul electric este oprit, iar oamenii nu au apă. Nu au nimic. Cerem Guvernului să găsească o soluţie”, declară un locuitor.

“S-a scumpit traiul. Oamenii de aici trăiesc în condiţii grele. Nu există securitate ori stabilitate”, adaugă altul.

Fostul premier yemenit Khaled Bahah a depus jurământul în funcţia de vicepreşedinte, în Arabia Saudită. El este popular în taberele rivale şi ar putea ajuta la calmarea tensiunilor.

Cele mai citite

O bonă din București a lovit copilul pe care îl avea în grijă. Femeia a fost reținută

Vineri, polițiștii Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Secția 22 Poliție au pus în aplicare un mandat de aducere emis pe numele...

Alexandru Rafila e convins: “Calitatea asistenţei medicale se va îmbunătăţi simţitor”

La ceremonia oficială de inaugurare a lucrărilor de construcție a Spitalului Regional de Urgență Cluj, desfășurată sâmbătă, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a subliniat că...

Mircea Geoană critică dur sistemul de vot din România: Este cel mai primitiv din toată Europa

Sistemul de vot din România este cel mai primitiv din toată Europa a declarat, sâmbătă, secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, la Congresul...
Ultima oră
Pe aceeași temă