17.8 C
București
miercuri, 15 mai 2024
AcasăSpecialJuncker: Europa nu a trecut încă de obstacolul crizei

Juncker: Europa nu a trecut încă de obstacolul crizei

Noul președinte al Comisii Europene, Jean-Claude Juncker, a declarat că Europa nu a trecut încă peste obstacolul reprezentat de criză, dar au fost înregistrate progrese, relatează Agerpres.

'Cred că am parcurs deja o cale lungă și ne aflăm aproape de final, dar încă nu am trecut de obstacol', a declarat Jean-Claude Juncker într-o vizită cu valoare simbolică în Grecia după alegerea sa recentă în fruntea Comisiei Europene.

'Trebuie să rămânem vigilenți (…) de-a lungul Europei, am putea fi afectați de lucruri pe care nu suntem în măsură să le prevedem', a avertizat Jean-Claude Juncker, într-o aluzie la banca portugheză aflată în dificultate Espirito Santo (BES), care a zguduit recent piețele europene.

'Nu am spus că austeritatea bugetară a ajuns la final. Austeritatea rămâne de actualitate în această țară (Grecia), dar și în altele', a adăugat el, la capătul unei întrevederi cu premierul grec Antonis Samaras.

Fostul șef al Eurogrupului, care a supervizat acordarea a două împrumuturi internaționale Greciei, prima victimă a crizei datoriei suverane în 2010, a amintit că a luptat la vremea respectivă 'ca un leu' pentru a menține această țară în zona euro.

Cele mai citite

Comisia Europeană a înrăutăţit semnificativ prognoza privind deficitul guvernamental al României în 2024

Comisia Europeană a îmbunătăţit uşor, la 3,3%, estimările privind creşterea economiei româneşti în acest an, graţie accelerării consumului privat şi veniturilor mai mari, dar...

Stația STB Orizont revine pe amplasamentul de bază

Stația „Orizont” revine pe amplasamentul de bază, informează Societatea de Transport București (STB). “Avȃnd ȋn vedere finalizarea lucrărilor la proiectul „Reabilitare rețele termice Loc 3...

Dintre atâția ciocoflenderi politruci îngrijorați de soarta lui Piersic, în campanie, care va rămâne Buză umflată?

Ilustrație: Marian Avramescu Starea de sănătate a actorului Florin Piersic a devenit subiect arzător pentru ciocoflenderii aflați la putere, în aceste timpuri de campanie...
Ultima oră
Pe aceeași temă