13.4 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialJuncker: Europa nu a trecut încă de obstacolul crizei

Juncker: Europa nu a trecut încă de obstacolul crizei

Noul președinte al Comisii Europene, Jean-Claude Juncker, a declarat că Europa nu a trecut încă peste obstacolul reprezentat de criză, dar au fost înregistrate progrese, relatează Agerpres.

'Cred că am parcurs deja o cale lungă și ne aflăm aproape de final, dar încă nu am trecut de obstacol', a declarat Jean-Claude Juncker într-o vizită cu valoare simbolică în Grecia după alegerea sa recentă în fruntea Comisiei Europene.

'Trebuie să rămânem vigilenți (…) de-a lungul Europei, am putea fi afectați de lucruri pe care nu suntem în măsură să le prevedem', a avertizat Jean-Claude Juncker, într-o aluzie la banca portugheză aflată în dificultate Espirito Santo (BES), care a zguduit recent piețele europene.

'Nu am spus că austeritatea bugetară a ajuns la final. Austeritatea rămâne de actualitate în această țară (Grecia), dar și în altele', a adăugat el, la capătul unei întrevederi cu premierul grec Antonis Samaras.

Fostul șef al Eurogrupului, care a supervizat acordarea a două împrumuturi internaționale Greciei, prima victimă a crizei datoriei suverane în 2010, a amintit că a luptat la vremea respectivă 'ca un leu' pentru a menține această țară în zona euro.

Cele mai citite

Bogdan Lobonț, înaintea partidei cu CFR Cluj: “Avem din nou posibilitatea să arătăm ceea ce putem în momentul de faţă”

În cadrul unei conferințe de presă desfășurate vineri, antrenorul echipei de fotbal FC Rapid București, Bogdan Lobonț, a împărtășit gândurile sale înaintea meciului cu...

David Beckham a împlinit 49 de ani. Mesajul fetelor de la Spice Girls

David Beckham a împlinit 49 de ani și a primit felicitări din partea celor dragi, inclusiv din partea Spice Girls, trupă din care a...

România, debut de vis la Campionatul European de Culturism şi Fitness! Sportivii noștri au cucerit 21 de medalii în prima zi

Lotul național al României a câștigat un număr record de 21 de medalii (11 de aur, 6 de argint și 4 de bronz) în...
Ultima oră
Pe aceeași temă