17.6 C
București
joi, 23 mai 2024
AcasăSpecialLibia: Stat Islamic a răpit 20 de angajaţi străini dintr-un spital

Libia: Stat Islamic a răpit 20 de angajaţi străini dintr-un spital

Gruparea Stat Islamic a răpit aproximativ 20 de angajaţi medicali străini de la spitalul Ibn Sina din Sirte, Libia, în cursul unui atac desfăşurat, luni, a declarat un oficial din cadrul instituţiei sanitare, citat de CNN, relatează Mediafax.

Citește și: Statul Islamic a comis două noi atacuri cu armament chimic, acuză kurzii din Irak

Peste 30 de militanţi ai grupării teroriste Stat Islamic au atacat spitalul, în timp ce un autobuz aştepta pentru a transporta angajaţii, care nu sunt libieni, în capitala ţării, Tripoli.

Majoritatea angajaţilor medicali răpiţi sunt din Filipine, dar printre ei figurează şi cetăţeni din Ucraina, Serbia şi India, a precizat oficialul de la spital.

Citește și: ONU: Stat Islamic ar putea să-i unifice pe rebelii afgani

Membrii personalului spitalului care au fost răpiţi încercau să părăsească oraşul din cauza situaţiei securităţii şi a prezenţei grupării teroriste în localitate, a adăugat sursa citată.

Oficialul consideră că militanţii SI nu voiau ca personalul medical să părăsească oraşul pentru că ei sunt singurii care ar putea acorda îngrijiri luptătorilor grupării islamiste răniţi în confruntări.

Oraşul Sirte, care se află la jumătatea drumului dintre Tripoli şi Benghazi, a fost ultimul mare fief al forţelor loiale fostului dictator libian Muammar Kadhafi în războiul libian. Kadhafi a fost ucis în acest oraş.

Gruparea Stat Islamic a preluat controlul asupra oraşului la sfârşitul anului trecut, inclusiv asupra spitalului. Organizaţia extremistă a revendicat în urmă cu aproximativ două luni execuţia a 21 de creştini copţi egipteni din Libia.

Cele mai citite

Propunerea PSD pentru Plafonarea Adaosului Comercial la Produsele Românești: O Soluție pentru Protejarea Producătorilor Locali

Scandalul Produselor Românești și Răspunsul Retailerilor În contextul recentelor controverse legate de produsele românești din marile magazine, retailerii au refuzat să participe la dezbaterile din...

Cu cât va crește salariul minim

Salariul minim brut va crește la 3700 de lei, anunță un articol publicat pe site-ul Termene.ro. Decizia privind creșterea salariului minim în România este reglementată...

Julen Lopetegui, înapoi în Premier League! Formația preluată de tehnicianul spaniol

Spaniolul Julen Lopetegui este „urmașul” lui David Moyes în funcţia de antrenor principal al formației engleze West Ham United. Lopetegui revine astfel în Premier...
Ultima oră
Pe aceeași temă