21.3 C
București
marți, 7 mai 2024
AcasăSpecialMihail Gorbaciov avertizează: Situația actuală ar putea duce la un nou război...

Mihail Gorbaciov avertizează: Situația actuală ar putea duce la un nou război rece

Fostul preşedinte sovietic Mihail Gorbaciov avertizează că lumea se confruntă, în prezent, cu o perioadă „periculoasă”, ce ar putea duce la un nou război rece. În aceste condiții, el a făcut apel la „politici constructive” pe plan internațional, potrivit RIA Novosti, citat de Agerpres.

„Cred că ne confruntăm cu o perioadă extrem de periculoasă. Situaţia ar putea duce la cel puţin un război rece. Acesta a şi început deja. Şi cine crede că va câştiga, se înşală. Nimeni – nici noi, nici ei – nu va ceda! Un singur lucru este necesar în contextul actual – politici constructive pe plan internaţional. Şi ca lumea să avanseze spre pace”, a spus Gorbaciov.

În interviul realizat cu ocazia celei de-a 85-a aniversări, în 2 martie, fostul lider a spus că vor fi făcute publice „propuneri concrete”, pe tema actualului context internațional. El a atras atenția că istoria se repetă, astfel că este necesar „ca totul să se oprească”.

Mulţi consideră că (…) Al Treilea Război Mondial a început deja. Se trage deja cu armele. Chiar nucleare. Sunt utilizate arme de distrugere în masă. Se înregistrează o creştere enormă a cheltuielilor militare. Se repetă tot ceea ce ne-a adus pe noi cândva la un pas de prăpastie. Prin urmare, este necesar ca totul să se oprească”, a explicat Mihail Gorbaciov.

Relaţia dintre Rusia şi Vest trece în prezent prin cea mai gravă criză de la sfârşitul războiului rece, ca urmare a rolului Moscovei în situaţia din Ucraina. Moscova acuză Occidentul că încearcă să creeze în jurul său un ‘cordon sanitar’, în timp ce Vestul îi reproşează o politică revanşardă şi revizionistă.

Cele mai citite

Insomnie și stres: probleme gestionate prin masaj. Beneficii și detalii despre saloanele de masaj

Noaptea, gândurile nu-ți dau pace. Ziua, oboseala te prinde din urmă, iar tu nu mai dai randament. Relaxează-te la un salon de masaj! Află...

VIDEO și FOTO. Putin a depus jurământul pentru un nou mandat de președinte al Rusiei. Discursul liderului de la Kremlin

Vladimir Putin a depus jurământul pentru cel de-al cincilea mandat al său de președinte al Federației Ruse, la Marele Palat al Kremlinului. În conformitate cu...

Manchester United, „pulverizată” în Premier League! Crystal Palace le-a umplut poarta „diavolilor”

Manchester United a fost învinsă fără drept de apel de Crystal Palace, în deplasare, cu scorul de 4-0, în ultimul meci al etapei a...
Ultima oră
Pe aceeași temă