14.7 C
București
miercuri, 29 mai 2024
AcasăSpecialMihail Gorbaciov avertizează: Situația actuală ar putea duce la un nou război...

Mihail Gorbaciov avertizează: Situația actuală ar putea duce la un nou război rece

Fostul preşedinte sovietic Mihail Gorbaciov avertizează că lumea se confruntă, în prezent, cu o perioadă „periculoasă”, ce ar putea duce la un nou război rece. În aceste condiții, el a făcut apel la „politici constructive” pe plan internațional, potrivit RIA Novosti, citat de Agerpres.

„Cred că ne confruntăm cu o perioadă extrem de periculoasă. Situaţia ar putea duce la cel puţin un război rece. Acesta a şi început deja. Şi cine crede că va câştiga, se înşală. Nimeni – nici noi, nici ei – nu va ceda! Un singur lucru este necesar în contextul actual – politici constructive pe plan internaţional. Şi ca lumea să avanseze spre pace”, a spus Gorbaciov.

În interviul realizat cu ocazia celei de-a 85-a aniversări, în 2 martie, fostul lider a spus că vor fi făcute publice „propuneri concrete”, pe tema actualului context internațional. El a atras atenția că istoria se repetă, astfel că este necesar „ca totul să se oprească”.

Mulţi consideră că (…) Al Treilea Război Mondial a început deja. Se trage deja cu armele. Chiar nucleare. Sunt utilizate arme de distrugere în masă. Se înregistrează o creştere enormă a cheltuielilor militare. Se repetă tot ceea ce ne-a adus pe noi cândva la un pas de prăpastie. Prin urmare, este necesar ca totul să se oprească”, a explicat Mihail Gorbaciov.

Relaţia dintre Rusia şi Vest trece în prezent prin cea mai gravă criză de la sfârşitul războiului rece, ca urmare a rolului Moscovei în situaţia din Ucraina. Moscova acuză Occidentul că încearcă să creeze în jurul său un ‘cordon sanitar’, în timp ce Vestul îi reproşează o politică revanşardă şi revizionistă.

Cele mai citite

Avertizare de vreme rea! 17 județe, sub cod galben de averse. HARTA

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, marţi, o atenţionare cod galben de averse în zone din 17 judeţe, valabilă până miercuri după-amiaza, şi...

Râmnicu Sărat sub asediul delapidărilor și neregulilor cu fonduri europene

Râmnicu Sărat, un oraș considerat până de curând un model de colaborare între autoritățile locale și organizațiile nonguvernamentale, se confruntă acum cu un...

Autoritățile grecești au confiscat peste 109 kilograme de cocaină ascunse într-un container cu calamari

Autoritățile grecești au confiscat peste 109 kilograme de cocaină ascunse într-un container cu calmari congelați la bordul unei nave inspectate în portul Pireu, au...
Ultima oră
Pe aceeași temă