13.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialMinistrul rus de Externe, Serghei Lavrov, susține că prăbușirea MH17 în Ucraina...

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, susține că prăbușirea MH17 în Ucraina a fost folosită pentru a justifica sanțiunile

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov susține că prăbușirea cursei MH17 în estul Ucrainei, în iulie, a fost folosită în mod intenţionat pentru a justifica sancţiunile împotriva Rusiei, notează Mediafax.

"Prăbuşirea avionului malaysian este o tragedie teribilă. A condus nu numai la numeroase victime, dar a fost folosită şi pentru escaladarea deliberată a tensiunilor internaţionale, exercitând presiuni asupra statelor să continue cu sancţiunile împotriva Rusiei", a declarat Lavrov într-un interviu pentru cotidianul spaniol El Pais, publicat miercuri.

Moscova insistă asupra unei investigaţii adecvate privind prăbuşirea cursei MH17 a companiei Malaysia Airlines, care să dezvăluie cauzele reale ale incidentului, a subliniat ministrul.

"Adevărul trebuie aflat. Insistăm în acest sens ţinând cont de faptul că unele ţări nu sunt foarte interesate de o investigaţie transparentă şi responsabilă", a adăugat Lavrov.

"Ţinând cont de importanţa tragediei la nivel global, considerăm că o astfel de investigaţie este vitală nu doar pentru stabilirea cauzelor reale ale prăbuşirii şi aducerea celor responsabili în justiţie. Este de asemenea vitală pentru menţinerea păcii şi securităţii globale", a precizat ministrul.

Avionul Boeing care asigura cursa MH17 de la Amsterdam spre Kuala Lumpur s-a prăbuşit în estul Ucrainei, provocând moartea celor 298 de persoane aflate la bord. Kievul i-a acuzat pe separatiştii proruşi din est că au lansat asupra avionului o rachetă furnizată de Rusia, care, la rândul său, a sugerat că Ucraina este responsabilă pentru catastrofa aviatică.

Cele mai citite

Conducerile școlilor, umplute de activiști de partid, din timp pentru alegeri

Cred că în acest moment a devenit clar pentru toată lumea că Ligia Deca nu este un ministru al Educației, deși ocupă această funcție,...

Universitatea Craiova, primul eșec cu Gâlcă pe bancă! Oltenii au fost surclasați pe teren propriu de CFR Cluj

Universitatea Craiova a pierdut pe teren propriu în fața celor de la CFR Cluj cu scorul de 0-1, în etapa a șasea a play-off-ului...

Fântânile arteziene din Sectorul 4, pregătite pentru zilele călduroase de vară

Sectorul 4 al Capitalei este o comoară ascunsă pentru cei care își doresc să exploreze frumusețea orașului. Printre numeroasele sale atracții, cum ar fi...
Ultima oră
Pe aceeași temă