18.7 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSpecialMinistrul rus de Externe, Serghei Lavrov, susține că prăbușirea MH17 în Ucraina...

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, susține că prăbușirea MH17 în Ucraina a fost folosită pentru a justifica sanțiunile

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov susține că prăbușirea cursei MH17 în estul Ucrainei, în iulie, a fost folosită în mod intenţionat pentru a justifica sancţiunile împotriva Rusiei, notează Mediafax.

"Prăbuşirea avionului malaysian este o tragedie teribilă. A condus nu numai la numeroase victime, dar a fost folosită şi pentru escaladarea deliberată a tensiunilor internaţionale, exercitând presiuni asupra statelor să continue cu sancţiunile împotriva Rusiei", a declarat Lavrov într-un interviu pentru cotidianul spaniol El Pais, publicat miercuri.

Moscova insistă asupra unei investigaţii adecvate privind prăbuşirea cursei MH17 a companiei Malaysia Airlines, care să dezvăluie cauzele reale ale incidentului, a subliniat ministrul.

"Adevărul trebuie aflat. Insistăm în acest sens ţinând cont de faptul că unele ţări nu sunt foarte interesate de o investigaţie transparentă şi responsabilă", a adăugat Lavrov.

"Ţinând cont de importanţa tragediei la nivel global, considerăm că o astfel de investigaţie este vitală nu doar pentru stabilirea cauzelor reale ale prăbuşirii şi aducerea celor responsabili în justiţie. Este de asemenea vitală pentru menţinerea păcii şi securităţii globale", a precizat ministrul.

Avionul Boeing care asigura cursa MH17 de la Amsterdam spre Kuala Lumpur s-a prăbuşit în estul Ucrainei, provocând moartea celor 298 de persoane aflate la bord. Kievul i-a acuzat pe separatiştii proruşi din est că au lansat asupra avionului o rachetă furnizată de Rusia, care, la rândul său, a sugerat că Ucraina este responsabilă pentru catastrofa aviatică.

Cele mai citite

Istoria și simbolul crucii

Istoria crucii a marcat epoca dinainte de Hristos, ca simbol al celei mai crunte pedepse. Nu știm dacă pedeapsa prin răstignire este la fel de veche...

VIDEO. Marco Reus părăsește echipa unde a petrecut 12 ani

Marco Reus, în vârstă de 34 de ani, se pregătește să părăsească Borussia Dortmund la finalul acestui sezon, după o colaborare de 12 ani...

Spania, ţara din UE cu cea mai mare speranţă de viaţă. Ce loc ocupă România

Datele furnizate de Eurostat, agenția comunitară de statistică, arată că Spania se situează în fruntea Uniunii Europene în ceea ce privește speranța de viață,...
Ultima oră
Pe aceeași temă