9.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialNATO acuză: Rusia a trimis efective terestre în Siria. Reacția Moscovei

NATO acuză: Rusia a trimis efective terestre în Siria. Reacția Moscovei

Rusia a trimis efective terestre în Siria a acuzat, marți, secretarul general NATO, Jens Stoltenberg. Acuzațiile demnitarului au fost respinse de un oficial militar rus, care a susținut că operațiunile ruse în Siria sunt limitate la raiduri aeriene, potrivit Mediafax

“Pot confirma că există informaţii despre o consolidare substanţială a efectivelor ruse în Siria: forţe aeriene, forţe antiaeriene, dar şi trupe terestre, în legătură cu baza aeriană rusă; de asemenea, am observat şi o prezenţă navală suplimentară”, a declarat Stoltenberg.

Rusia are o bază militară navală în portul sirian Tartus, la Marea Mediterană.

Citește și: Stoltenberg: Intrarea avioanelor Rusiei în spaţiul aerian al Turciei “nu arată ca un accident”

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a dat asigurări că nu va trimite efective terestre în Siria.

Acuzaţiile secretarului general NATO au fost respinse de un oficial rus de rang înalt.

“În operaţiunile militare ruse din Siria nu sunt implicate efective terestre; nu vom trimite trupe”, a declarat amiralul Vladimir Komoiedov, preşedintele Comisiei de Apărare din Duma de Stat, Camera inferioară a Parlamentului rus.

Citește și: Rusia anunţă că trupele sale de “VOLUNTARI” merg să lupte în SIRIA

Siria se confruntă, începând din martie 2011, cu revolte reprimate violent şi cu un conflict militar între serviciile de securitate subordonate regimului Bashar al-Assad, forţele opoziţiei şi grupuri teroriste, inclusiv organizaţia sunnită Stat Islamic (Stat Islamic în Irak şi Siria / Stat Islamic în Irak şi Levant). Bilanţul conflictului depăşeşte 250.000 de morţi.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă