18.3 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialO femeie de 47 de ani a fost EXECUTATĂ în statul american...

O femeie de 47 de ani a fost EXECUTATĂ în statul american Georgia. Ce ACUZAŢII i s-au adus

O femeie în vârstă de 47 de ani, Kelly Gissendaner, a fost condamnată la moarte şi executată în statul american Georgia.

Execuţia s-a realizat marţi seară, prin injecţie letală, în timp ce condamnata cânta “Amazing Grace” (imn religios american, extrem de cunoscut).

Kelly Gissendaner este prima femeie executată în statul american Georgia în ultimii 70 de ani. Ea a fost condamnată la moarte după ce a fost găsită vinovată de uciderea soţului ei, Douglas Gissendaner. Crima a fost planificată de Kelly Gissendaner împreună cu amantul ei, Gregory Owen. Efectiv, doar amantul a comis crima, dar Kelly a fost considerată complice.

Citeşte şi: Cecenul Djohar Ţarnaev, condamnat la moarte pentru atentatul cu bombe de la Boston

Gregory Owen a primit o pedeapsă mai blândă – închisoare pe viaţă, întrucât la proces a depus mărturie împotriva lui Kelly Gissendaner.

Pentru această femeie, o serie de organizaţii publice şi de personalităţi au cerut transformarea pedepsei de condamnare la moarte în închisoare pe viaţă, dar autorităţile Statelor Unite au refuzat.

Ultimul apel în acest sens fusese înaintat, marţi, de reprezentantul diplomatic al Suveranului  Pontif  în SUA, arhiepiscopul Carlo Maria Vigano. Acesta a cerut comutarea sentinţei într-una care să exprime mai bine “atât Justiţia, cât şi îndurarea”, notează BBC.

Execuţia fusese amânată de două ori

Kelly Gissendaner a beneficiat doar de două amânări ale execuţiei. Ea a fost iniţial programată în luna februarie 2015, apoi în luna martie.

Prima amânare s-a datorat unei furtuni de zăpadă care a lovit statul Georgia. A doua amânare  a fost decisă întrucât autorităţile au avut suspiciuni legate de calitatea soluţiei letale, care era „tulbure”, notează BBC.

Citeşte şi:  Curtea de Apel: 20 de ani de puşcărie este o pedeapsă „cu perspective rezonabile de executare” pentru Vişinescu

 

 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Impostura snoabă și propaganda veselă

Obsesia multor snobi care ce îmbogățesc peste măsură este să devină artiști prin intermediul banilor. Întâi își tot dichisesc și bibilesc casa de un...

Cristiano Ronaldo le-a luat fața lui Messi și Mbappe! CR7 este cel mai bine plătit sportiv al planetei

Pentru a patra oară în carieră, Cristiano Ronaldo ocupă primul loc în clasamentul celor mai bine plătiţi sportivi ai planetei, stabilit de revista economică...

Eclipsată de Rareș Bogdan, Iulia Albu ar putea da găina pe păun, pentru a se apropia de coloritul batistuțelor europarlamentarului

Ilustrație: Laurențiu Mușoiu Criticul de modă Iulia Albu a ajuns să fie extrem de invidioasă pe europarlamentarul Partidului Național Liberal (PNL) Rareș Bogdan. Coloratele batistuțe...
Ultima oră
Pe aceeași temă