22 C
București
luni, 3 iunie 2024
AcasăSpecialO navă cu 300 de imigranţi la bord a lansat un SOS...

O navă cu 300 de imigranţi la bord a lansat un SOS în Marea Mediterană

O navă cu aproximativ 300 de imigranţi la bord a emis luni un semnal de ajutor în Marea Mediterană, persoana care a dat alarma precizând că ambarcaţiunea se scufundă în apele internaţionale şi că 20 de oameni au murit deja, a anunţat Organizaţia Internaţională a Migraţiei (OIM), relatează Mediafax

Alte două nave s-ar afla în apropierea ambarcaţiunii care se scufundă, potrivit Sky News. 

“Apelantul a afirmat că peste 300 de persoane se află pe ambarcaţiunea care se scufundă. Acesta a raportat victime, cel puţin 20“, a declarat Joel Millman, un purtător de cuvânt al biroului OIM din Roma.

Citește și: Tragedie în Mediterană. Cel puțin 24 de morți până în acest moment

Colegul său, Federico Soda, a precizat că organizaţia a contactat Paza de Coastă şi a transmis coordonatele geografice ale navei, dar aceasta a răspuns că “nu are mijloacele pentru a efectua operaţiunea de salvare în acest moment”.

“Incidentul din weekend a acaparat resurse importante. Paza de Coastă va încerca probabil să redirecţioneze nave comerciale în zona respectivă”, a adăugat el.

Citește și: Miniştrii de Externe din UE se întâlnesc de urgenţă, în urma tragediei din Mediterana

Peste 900 de persoane s-ar fi înecat duminică, după ce o ambarcaţiune plină cu imigranţi ilegali s-a răsturnat în largul coastelor libiene, a anunţat Paza de Coastă italiană. Vase aparţinând Pazei de Coastă au salvat 28 de persoane, după ce incidentul a fost raportat către miezul nopţii (3.00, ora României).

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă