12.2 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialO nouă operaţiune pe Mediterana: Peste 5.000 de imigranţi, salvaţi

O nouă operaţiune pe Mediterana: Peste 5.000 de imigranţi, salvaţi

Peste 5.000 de imigranți au fost salvați în Marea Mediterană începând de vineri, a anunțat duminică, Frontex, agenția europeană pentru supravegherea frontierelor, informează Agerpres.

În timpul operațiunilor, echipele de salvare au găsit 17 cadavre, a precizat agenția într-un comunicat, confirmând cifra oferită anterior de paza de coastă italiană.

Citeşte şi: Marea Mediterana: Aproape 3.700 de imigranţi clandestini, salvaţi într-o singură zi

Operațiunea, care a început vineri, a vizat imigranți care au părăsit Libia la bordul a 25 de ambarcațiuni, potrivit agenției, care a adăugat că alte cinci operațiuni pentru salvarea a 500 de imigranți sunt în curs de desfășurare.

“Este vorba despre cel mai mare val de imigranți din 2015”, a subliniat directorul Frontex, Fabrice Leggeri, citat de AFP.

Citeşte şi: Cum va fi monitorizat traficul de imigranţi din Mediterana

Nave britanice, malteze, belgiene și italiene, precum și avioane islandeze și finlandeze au fost desfășurate în cadrul acestei operațiuni.

De la începutul anului, peste 45.000 de imigranți ilegali au sosit în Italia, însă, potrivit Organizației Internaționale pentru Migrație, circa 1.770 de bărbați, femei și copii au murit sau au dispărut în timp ce încercau să traverseze Mediterana.

Cele mai citite

Statele membre NATO sunt profund îngrijorate „ de activitățile rău intenționate ale Rusiei” pe teritoriul Alianței

Statele membre ale NATO s-au declarat joi "profund preocupate de activităţile rău intenţionate" ale Rusiei "întreprinse recent pe teritoriul Alianţei" şi care "constituie o...
Ultima oră
Pe aceeași temă