18.9 C
București
luni, 29 aprilie 2024
AcasăSpecialTeroriștii din Paris, căutați în Bruxelles. Cinci persoane au fost arestate

Teroriștii din Paris, căutați în Bruxelles. Cinci persoane au fost arestate

UPDATE 20.40: Trei dintre bărbații arestați în Belgia nu au fost identificați de serviciile de franceze, informează publicația franceză Le Figaro. Ei au fost interogați sâmbătă. 

UPDATE 19.20: Cinci persoane au fost arestate în Belgia, iar unul dintre bărbați este cetățean francez, informează site-ul RBTF. Ministrul Justiției, Koen Geens, a declarat că perchezițiile au legătură cu mașina cu numere de înmatriculare belgiene, identificată vineri seara, la Bataclan. Ministrul a confirmat arestările, însă nu au precizat și dacă teroriștii sunt cetățeni belgieni.

 

Poliția belgiană a demarat, sâmbătă după-amiaza, operațiuni de căutare ale atacatorilor din Paris, într-un cartier din Bruxelles, informează surse internaționale.

Operațiunile se desfășoară în Molenbeek, din Bruxelles, informează televiziunile belgiene RTBF și RTL. Potrivit surselor, o persoană ar fi fost arestată în timpul căutărilor, precizează site-ul publicației franceze Le Figaro.

Citește și: LIVE UPDATE. Franța, lovită de Statul Islamic. Bilanțul provizoriu: 128 de morți, între care și doi ROMÂNI. Mesajul teroriștilor pentru francezi

Potrivit site-ului publicației belgiene Deredactie.be, poliția ar fi efectuat trei raiduri, iar o persoană a fost prinsă. Forțele de ordine au mobilizat ofițeri de poliție înarmați și au confirmat zvonurile despre o legătură între atacurile de vineri seara, din Paris, și perchezițiile din Molenbeek. Cu toate acestea, autoritățile judiciare nu au confirmat oficial informația.

Sâmbătă dimineața, ministerul de Interne al Belgiei, Jan Jambon a confirmat că autoritățile judiciare fac verificări, pentru a afla dacă o parte din atacatorii din Paris se află în Bruxelles. 
Citește și: EXCLUSIV. Cum s-au văzut atentatele din Paris de pe stadion. Mărturia unui jurnalist francez, pentru Rl

O jurnalistă RTBF a fost văzut cum un bărbat a fost arestat și dus la secția de poliție, pentru a fi interogat. Ea a mai precizat că atmosfera este foarte tensionată, iar forțele de poliție refuză să facă comentarii. Totodată, se presupune că o mașină cu numere de înmatriculare de Belgia ar fi fost parcată în zona în care se află sala de concert Bataclan, unde peste 100 de oameni și-au pierdut viața, în atacurile de vineri seara. Mașina a dispărut după atacuri, însă nu există certitudinea că a fost folosită de vreunul din teroriști.

Șase atentate, soldate cu cel puțin 128 de morți și 250 de răniți, au avut loc vineri noaptea la Paris. Atentatele au fost revendicate de teroriștii Statului Islamic.

 

 

 

 

 

 

Cele mai citite

Clotilde Armand cere verificări la departamentul de Urbanism al primăriei sector 1 cu privire la cele două incendii izbucnite luni

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a anunţat, luni seara, că a cerut verificări la departamentul de Urbanism al primăriei cu privire la cele două...

Comisia Europeană a aprobat ajutorul de 95,3 milioane euro acordat de România companiei aeriene TAROM

Comisia Europeană a aprobat, luni, planurile României de a acorda transportatorului aerian naţional deţinut de stat, TAROM, un ajutor de restructurare în valoare de...

Schimbări importante în Cehia pentru cuplurile de același sex

Începând cu anul viitor, cuplurile de același sex din Republica Cehă vor beneficia de majoritatea drepturilor acordate persoanelor căsătorite, cu excepția dreptului la căsătorie,...
Ultima oră
Pe aceeași temă