12.4 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialOrban grăbește construcția gardului antiimigrație. Ce a declarat premierul ungar

Orban grăbește construcția gardului antiimigrație. Ce a declarat premierul ungar

Ungaria va finaliza instalarea gardului menit să blocheze fluxul de imigranţi, la frontiera cu Serbia, până la 31 august, mai devreme decât se preconiza anterior, a anunţat premierul Viktor Orban, relatează Mediafax

“Gardul va fi construit până la 31 august. Toate celelalte termene nu sunt valabile”, a declarat sâmbătă Orban la Băile Tuşnad, în România, citat de MTI.

Citește și: Gardul ANTIIMIGRAȚIE al Ungariei va avea sârmă ghimpată

Lucrările la acest gard de sârmă au început la jumătatea lui iulie, într-o secţiune de probă. Gardul, de patru metri înălţime şi cu o lungime de 175 de kilometri, la frontiera dintre Ungaria şi Serbia, are menirea să împiedice imigranţii şi solicitanţii de azil să intre în Ungaria, un stat membru UE, de unde încearcă, ulterior, să ajungă în alte state membre ale Uniunii, prin Austria şi Germania. Cea mai mare parte dintre ei provin din Irak, Afganistan, Siria şi ţări africane.

Ministerele ungare al Apărării şi de Interne au anunţat săptămâna trecută că realizarea acestui proiect, în totalitate, se va încheia în noiembrie. Gardul a provocat reticenţe din partea Comsiei Europene (CE) şi a şocat Belgradul. Anul acesta Ungaria a înregistrat deja peste 80.000 de cereri de azil, faţă de 43.000 câte a înregistrat în decursul lui 2014.

Citește și: ONU critică intenţia Ungariei de a pune GARD împotriva imigranţilor

Parlamentul ungar a înăsprit recent condiţiile în care este acordat azil şi în care este autorizată menţinerea imigranţilor în tabere. Potrivit lui Orban, “imigraţia ilegală este legată de terorism şi antrenează o creştere a infracţionalităţii, inclusiv violuri şi şomaj”. “Europa trebuie să rămână a europenilor”, a subliniat el.

Cele mai citite

Statele membre NATO sunt profund îngrijorate „ de activitățile rău intenționate ale Rusiei” pe teritoriul Alianței

Statele membre ale NATO s-au declarat joi "profund preocupate de activităţile rău intenţionate" ale Rusiei "întreprinse recent pe teritoriul Alianţei" şi care "constituie o...
Ultima oră
Pe aceeași temă