10.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialOrganizația Mondială a Sănătății APROBĂ folosirea serului neomologat în tratarea Ebola

Organizația Mondială a Sănătății APROBĂ folosirea serului neomologat în tratarea Ebola

Comitetul de experți al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) a aprobat, marți, folosirea unor tratamente neomologate în lupta împotriva Ebola, anunță AFP, conform Mediafax.

Citește și: Liberia va primi ser experimental din SUA, pentru tratarea bolnavilor de Ebola

"În faţa circumstanţelor epidemiei şi sub rezerva îndeplinirii unor condiţii, comitetul a ajuns la un consens apreciind că este etic să se ofere tratamente neomologate, ale căror eficienţă şi efecte secundare încă nu sunt cunoscute, ca tratament potenţial sau cu titlu preventiv", explică Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

Comitetul a definit drept condiţii pentru folosirea acestor tratamente "o transparenţă absolută în privinţa îngrijirilor, un consimţământ informat, libertatea de alegere, confidenţialitatea, respectul faţă de persoane, păstrarea demnităţii şi implicarea comunităţilor".

Experţii se referă la "obligaţia morală de a colecta şi partaja datele privind securitatea şi eficienţa acestor intervenţii" care trebuie să facă obiectul unei evaluări constante în vederea utilizării lor viitoare.

Citește și: Ebola a omorât peste 1.000 de persoane în Africa de Vest

Bilanţul febrei hemoragice Ebola care afectează Africa de Vest a depăşit pragul de 1.000 de morţi, cu 1.013 decese şi 1.848 de cazuri (confirmate, suspecte şi probabile), potrivit ultimului bilanţ al OMS luni seara.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă