15.7 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialPartidul lui Alexis Tsipras se scindează. Mai mulți parlamentari au anunțat că...

Partidul lui Alexis Tsipras se scindează. Mai mulți parlamentari au anunțat că părăsesc Syriza

Mai mulţi parlamentari din cadrul Syriza vor pleca din formaţiunea premierului demisionar grec, Alexis Tsipras, şi vor înfiinţa un nou partid, informează Mediafax.

Astfel, cel puţin 25 de parlamentari din Syriza ar putea părăsi partidul pentru a se alătura noii formaţiuni politice, potrivit relatărilor din presa greacă.

Citește și: Încercări de formare a unui nou Guvern, după demisia lui Tsipras

Premierul grec Alexis Tsipras a anunţat, joi seară, demisia Guvernului pe care îl conduce şi convocarea de alegeri parlamentare.

Tsipras a fost obligat să ia această decizie după ce a pierdut majoritatea parlamentară săptămâna trecută, în cursul votului privind noul plan de asistenţă financiară.

Citește și: Alegeri ANTICIPATE în Grecia. Tsipras a DEMISIONAT

Patruzeci de parlamentari Syriza nu au votat în favoarea planului de asistenţă, iar Guvernul a rămas cu o susţinere de 119 voturi din totalul de 300 de membri ai Parlamentului.

Guvernul a reuşit să adopte acordul cu creditorii cu ajutorul opoziţiei moderate – partidul de centru-dreapta Noua Democraţie (ND) şi Partidul Socialist (PASOK).

Cele mai citite

Noua lege a pensiilor. Ce venituri va avea un român care a muncit 35 de ani

Noua lege a pensiilor vine cu metode diferite de calcul a veniturilor persoanelor după retragerea din activitate. Românii care au cotizat timp de 35...

Declarația unică 2024: Schimbări în taxarea veniturilor extrasalariale

Veniturile din activități independente trebuie declarate până pe 27 în Declarația unică 2024. Cei care completează formularul, pot dona până la 3,5% din impozitul...

Oamenii legii au descoperit aproximativ 6.000 de litri de motorină în urma unor percheziții domiciliare

La data de 17 mai 2024, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice al Inspectoratului de Poliție Județean Suceava, sub coordonarea procurorilor...
Ultima oră
Pe aceeași temă