12 C
București
miercuri, 1 mai 2024
AcasăSpecialPetra Laszlo, cameramanul care a lovit migranții, a fost condamnată la 3...

Petra Laszlo, cameramanul care a lovit migranții, a fost condamnată la 3 ani de închisoare

Cameramanul maghiar Petra Laszlo, care a fost filmat lovind și împiedicând migranții ce fugeau de-a lungul graniței țării cu Serbia, a fost condamnată la trei ani de închisoare pentru comportament turbulent. Sentința pentru Laszlo a fost dată de către Tribunalul districtual din Szeged, după vizualizarea filmărilor din septembrie 2015.

Într-o postare lacrimogenă pe o rețea de socializare, Petra a spus că va face recurs la această hotărâre judecătorească. Judecătorul Illes Nanasi a spus că comportamentul lui Laszlo "a fost în contradicție cu normele sociale", iar faptele cauzei nu arată ca ea să fi fost în poziția de autoapărare.

Incidentul a avut loc în apropiere de orașul de frontieră din Röszke, la 8 septembrie 2015, iar Laszlo era acolo să filmeze migranții din Orientul Mijlociu, care încercau să treacă prin Ungaria în drumul lor spre vest.

"Totul s-a petrecut în mai puțin de două secunde, iar în jurul meu toată lumea striga, a fost foarte înspăimântător", a spus Laszlo. De altfel angajatorul ei, N1 TV, a concediat-o imediat după incident.

Tribunalul districtual a ajuns la un verdict după examinarea cadru cu cadru al acțiunilor lui Laszlo în timpul luptelor corp la corp. Camermanul Petra Laszlo nu a fost prezentă în persoană, deoarece ”ea a primit amenințări cu moartea”, a susținut în sala de judecată avocatul său Ferenc Sipos .
El a mai adăugat că ea speră să fie reabilitată în cadrul unui recurs, insistând: "Nu este o crimă, dacă cineva acționează pentru a se apăra … viața Petrei a fost în pericol, și a încercat să evite acest pericol prin acțiunile sale."

Aproape 400.000 de migranți și refugiați au trecut prin Ungaria în anul 2015.

Fluxul a încetinit și s-a diminuat aproape în totalitate după ce premierul Viktor Orban a ordonat garduri cu sârmă ghimpată care au fost construite de-a lungul frontierei de sud a Ungariei.

Cele mai citite

Zelenski vede Ucraina membru în NATO cu o condiție majoră

Președintele Volodimir Zelenski consideră că Ucraina nu va putea deveni membru NATO până când nu va câștiga războiul cu Rusia, conform observatornews.ro. Secretarul general al...

Prințul de Wales întrebat despre soție și copii: „Toţi sunt bine, mulţumesc. Da, suntem bine”

„ Vă supăraţi dacă vă întreb cum se simt soţia şi copiii dumneavoastră?" a fost întrebat prinţul de Wales de o femeie, potrivit actualitate.org. El...

Ciocniri violente între poliția georgiană și manifestanți la Tbilisi

Poliţia georgiană a folosit forţa marţi împotriva manifestanţilor de la Tbilisi, unde mii de persoane s-au adunat pentru a treia săptămână ca să protesteze...
Ultima oră
Pe aceeași temă