23.7 C
București
marți, 21 mai 2024
AcasăSpecialPetra Laszlo, cameramanul care a lovit migranții, a fost condamnată la 3...

Petra Laszlo, cameramanul care a lovit migranții, a fost condamnată la 3 ani de închisoare

Cameramanul maghiar Petra Laszlo, care a fost filmat lovind și împiedicând migranții ce fugeau de-a lungul graniței țării cu Serbia, a fost condamnată la trei ani de închisoare pentru comportament turbulent. Sentința pentru Laszlo a fost dată de către Tribunalul districtual din Szeged, după vizualizarea filmărilor din septembrie 2015.

Într-o postare lacrimogenă pe o rețea de socializare, Petra a spus că va face recurs la această hotărâre judecătorească. Judecătorul Illes Nanasi a spus că comportamentul lui Laszlo "a fost în contradicție cu normele sociale", iar faptele cauzei nu arată ca ea să fi fost în poziția de autoapărare.

Incidentul a avut loc în apropiere de orașul de frontieră din Röszke, la 8 septembrie 2015, iar Laszlo era acolo să filmeze migranții din Orientul Mijlociu, care încercau să treacă prin Ungaria în drumul lor spre vest.

"Totul s-a petrecut în mai puțin de două secunde, iar în jurul meu toată lumea striga, a fost foarte înspăimântător", a spus Laszlo. De altfel angajatorul ei, N1 TV, a concediat-o imediat după incident.

Tribunalul districtual a ajuns la un verdict după examinarea cadru cu cadru al acțiunilor lui Laszlo în timpul luptelor corp la corp. Camermanul Petra Laszlo nu a fost prezentă în persoană, deoarece ”ea a primit amenințări cu moartea”, a susținut în sala de judecată avocatul său Ferenc Sipos .
El a mai adăugat că ea speră să fie reabilitată în cadrul unui recurs, insistând: "Nu este o crimă, dacă cineva acționează pentru a se apăra … viața Petrei a fost în pericol, și a încercat să evite acest pericol prin acțiunile sale."

Aproape 400.000 de migranți și refugiați au trecut prin Ungaria în anul 2015.

Fluxul a încetinit și s-a diminuat aproape în totalitate după ce premierul Viktor Orban a ordonat garduri cu sârmă ghimpată care au fost construite de-a lungul frontierei de sud a Ungariei.

Cele mai citite

Achiziția avioanelor F-35 ar crea locuri de muncă și ar accelera dezvoltarea tehnologică pe 50 de ani

Achiziția avioanelor militare F-35 ar crea locuri de muncă și ar accelera dezvoltarea tehnologică a României pentru următorii 50 de ani, afirmă un comunicat...

Cum să alegi bateria potrivită pentru panoul tău fotovoltaic

Într-o lume unde există o evoluție a energiei regenerabile, cunoașterea elementelor esențiale ale sistemelor fotovoltaice este vitală. Articolul de față evidențiază factorii pe care...

Incendiul izbucnit la o clădire dezafectată de pe Șoseaua Ștefan cel Mare din București a fost lichidat

Incendiul izbucnit luni seară la o clădire dezafectată de pe Şoseaua Ştefan cel Mare din Capitală a fost stins de pompierii sosiţi la faţa...
Ultima oră
Pe aceeași temă