16.9 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialPoliția din Mali, pe urmele a trei teroriști implicați în atentatul de...

Poliția din Mali, pe urmele a trei teroriști implicați în atentatul de la Bamako

Autoritățile din Mali se află pe urmele a trei suspecți implicați în atacul de vineri asupra hotelului Radisson Blu din Bamako, relatează AFP, conform Agerpres. 

“Căutăm intens trei suspecți care ar fi fost implicați în atacul de vineri de la hotelul Radisson”, a declarat o sursă din rândul securității, care participă la anchetă. Conform unui bilanț oficial al autorităților din Mali, atacul s-a soldat cu 21 de morți și șapte răniți.

Mai mulți cetățeni ruși au fost uciși în atacul de la Bamako, a anunțat sâmbătă purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, citată de agențiile ruse de presă.

Citește și: LIVE UPDATE. TEROARE la Radisson Blu, în Mali: Toţi ostaticii au fost eliberaţi

“Putem confirma în această dimineață că printre persoanele decedate se află și cetățeni ruși”, a declarat ea pentru RIA Novosti, precizând că ministerul va transmite un comunicat atunci când va primi “informații fiabile privind numărul și numele” victimelor ruse.

Ministerul rus de Externe dezmințise vineri după-amiază că printre persoanele decedate în atacul asupra hotelului internațional Radisson Blu din Bamako s-ar afla și cetățeni ruși.

Pe de altă parte, președintele rus Vladimir Putin i-a transmis o telegramă președintelui malian Ibrahim Boubacar Keita, pentru a-și exprima condoleanțele în legătură cu atacul de vineri, a anunțat sâmbătă Kremlinul, potrivit Reuters.

Putin a transmis că este nevoie ‘de o cooperare internațională cât mai extinsă posibil’ pentru a combate terorismul global.

În același timp, și președintele chinez Xi Jinping a ‘condamnat cu fermitate’ atacul, în care și-au pierdut viața de asemenea și trei cetățeni chinezi.

China “va întări cooperarea internațională, pentru a combate activitățile teroriste violente care lovesc în persoane nevinovate, pentru menținerea păcii și a liniștii”, a declarat Xi Jinping, conform unei declarații citate la televiziunea centrală.

Compania publică chineză China Railway Construction a confirmat moartea a trei dintre angajații săi care se aflau în vizită în Mali pentru a discuta despre proiecte de cooperare cu guverne africane.

Alți patru cetățeni chinezi au fost salvați, conform Ministerului de Externe de la Beijing.

Atacul de la Bamako, ce a presupus o luare de ostatici, a fost revendicat de gruparea jihadistă africană Al-Mourabitoun, apropiată de Al-Qaida și s-a încheiat prin intervenția forțelor maliene și străine.

Cele mai citite

FC Barcelona și-a „betonat” poziția secundă în Spania, după victoria cu „lanterna roșie” Almeria

FC Barcelona și-a consolidat poziția secundă în La Liga, după ce s-a impus cu scorul de 2-0 în deplasarea de la Almeria, în etapa...

Expoziţia „Jandarmeria Română 1850 – 2020” va putea fi vizitată la sediul Muzeului Judeţean Teleorman

Muzeul Național de Istorie a României, în parteneriat cu Complexul Național Muzeal ASTRA din Sibiu, Inspectoratul General al Jandarmeriei Române și Muzeul Județean Teleorman,...

Turneul final EURO Under-17 va putea fi vizionat în România pe TVR Sport

EURO Under-17, turneul final european dedicat tinerilor fotbalişti, care se va desfășura în perioada 20 mai-5 iunie 2024, va fi transmis în România de...
Ultima oră
Pe aceeași temă