9.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialPoliţistul care l-a accidentat grav pe consulul român la Bălţi şi a...

Poliţistul care l-a accidentat grav pe consulul român la Bălţi şi a fugit de la locul faptei a fost plasat în arest la domiciliu

Ofiţerul de investigaţie care l-a accidentat pe consulul României în orașul Bălți din Republica Moldova, în timp ce acesta traversa regulamentar, a fost plasat, vineri, în arest la domiciliu pentru o perioadă de 30 de zile, informează Agerpres.

Informaţia a fost confirmată de reprezentanta Pocuraturii Generale a Republicii Moldova, Maria Vieru, notează Deschide.md. Potrivit unui comunicat al Serviciului Protecției Civile și Situații Excepționale din Republica Moldova, diplomatul român, în vârsta de 40 de ani, a fost transferat la o unitate medicala din Iași cu un elicopter SMURD.

Purtătorul de cuvânt al MAE de la București, Ionuț Vâlcu, a declarat pentru Agerpres ca diplomatul român este consulul Ionel Constantin Mitea, responsabil pentru pașapoarte, titluri de călătorie, vize și permise de mic trafic.


Citeşte şi: UPDATE. Starea de sănătate a consulului general al României la Bălți, accidentat pe o trecere de pietoni, este stabilă. Șoferul a fost reținut. El fugise de la locul accidentului și încercase să-și convingă un prieten să își asume vina


Un consul al României în orașul Bălți din Republica Moldova a fost accidentat grav de un ofițer de investigație, în timp ce se afla pe o trecere de pietoni. După accident, polițistul de la Inspectoratul de Poliție Fălești a fugit de la fața locului. Ulterior, el a fost prins și reținut, potrivit site-ului Deschide.md.

Accidentul a avut loc, miercuri seara, pe strada Ştefan cel Mare din municipiul Bălţi. Polițistul se deplasa cu viteză excesivă, la volanul unei maşini Volkswagen Passat, când a lovit un bărbat care traversa o trecere de pieton. Consulul României la Bălți a suferit traumatisme grave şi a fost transportat, în stare gravă, la Spitalul Clinic Municipal din Bălţi,  În prezent, starea de sănătate a victimei este stabilă. 

Imediat după accident, șoferul a fugit de la locul faptei. Mai mult de atât, şi-a convins un apropiat să-şi asume răspunderea pentru fapta comisă. Cu toate acestea, bărbatul a fost reținut, pentru 72 de ore, fiind acuzat de încălcarea regulilor de securitate a circulaţiei de către persoana care conduce mijlocul de transport, soldată cu vătămarea gravă a integrităţii corporale sau a sănătăţii şi părăsirea locului accidentului.

Pentru a asigura obiectivitatea urmăririi penale, dosarul privind accidentul a fost retras de către procurori din gestiunea poliţiei, investigaţiile demonstrînd că în momentul impactului autoturismul era condus de către ofiţer. De asemenea, procurorii vor cere judecătorului de instrucţie arestarea acestuia pentru 30 de zile.

Pentru aceste infracţiuni, norma penală prevede închisoare de la trei la șapte ani cu privarea de dreptul de a conduce mijloace de transport pe un termen de până la patru ani.

 

 

 

 

 

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă