13.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialPoroşenko: Ofiţeri militari ruşi luptă în estul Ucrainei, de partea insurgenţilor

Poroşenko: Ofiţeri militari ruşi luptă în estul Ucrainei, de partea insurgenţilor

Ofiţeri militari ruşi luptă în estul Ucrainei alături de insurgenţii separatişti, rebelii utilizând şi un nou sistem rus de rachete, acuză preşedintele ucrainean, Petro Poroşenko, preluat de Mediafax.

Preşedintele Petro Poroşenko a mai spus că "în ultimele trei zile, un nou sistem rus de rachete a fost utilizat împotriva forţelor armate ucrainene şi că au fost confirmate informaţiile că ofiţeri militari ruşi participă la operaţiuni militare împotriva trupelor ucrainene".

Serviciile de securitate ucrainene au reuşit să deblocheze duminică, în urma unor lupte intense, aeroportul din Lugansk, unul dintre oraşele importante din estul ţării aflate sub controlul separatiştilor proruşi.

Moscova a avertizat că analizează posibilitatea unor "atacuri punctuale" pe teritoriul ucrainean, după ce un obuz lansat de armata ucraineană a provocat moartea unei persoane pe teritoriul Rusiei.

Cele mai citite

Cursa pentru București. Gabriela Firea: „Am încredere în şansele mele, pentru că Bucureştiul arată mult mai rău decât acum patru ani”

Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că are încredere în şansele sale la alegeri, deoarece, după propriile spuse, Bucureştiul arată „mult...

Cultură de canabis, descoperită într-o comună din Călărași. Un bărbat a fost reținut de procurorii DIICOT

Un bărbat a fost reţinut, joi, de procurorii DIICOT, după ce ar fi iniţiat şi dezvoltat, într-o comună din judeţul Călăraşi, două culturi de...

Adrian Oianu, fost consilier local PNL, s-a înscris în PER și face echipă cu Dan Podaru

Fostul consilier local al sectorului 1 din partea PNL Adrian Oianu s-a înscris în Partidul Ecologist Român și va face echipă cu candidatul acestei...
Ultima oră
Pe aceeași temă