23.9 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăSpecialPoroşenko: Ofiţeri militari ruşi luptă în estul Ucrainei, de partea insurgenţilor

Poroşenko: Ofiţeri militari ruşi luptă în estul Ucrainei, de partea insurgenţilor

Ofiţeri militari ruşi luptă în estul Ucrainei alături de insurgenţii separatişti, rebelii utilizând şi un nou sistem rus de rachete, acuză preşedintele ucrainean, Petro Poroşenko, preluat de Mediafax.

Preşedintele Petro Poroşenko a mai spus că "în ultimele trei zile, un nou sistem rus de rachete a fost utilizat împotriva forţelor armate ucrainene şi că au fost confirmate informaţiile că ofiţeri militari ruşi participă la operaţiuni militare împotriva trupelor ucrainene".

Serviciile de securitate ucrainene au reuşit să deblocheze duminică, în urma unor lupte intense, aeroportul din Lugansk, unul dintre oraşele importante din estul ţării aflate sub controlul separatiştilor proruşi.

Moscova a avertizat că analizează posibilitatea unor "atacuri punctuale" pe teritoriul ucrainean, după ce un obuz lansat de armata ucraineană a provocat moartea unei persoane pe teritoriul Rusiei.

Cele mai citite

Maia Sandu merge în vizită în Norvegia

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a început o vizită de stat, de două zile, în Norvegia, anunță, luni, presa de la Chișinău. Șefa statului este...

Doi turiști din Australia și unul din SUA au fost găsiți în Mexic, împușcați în cap

Trupurile neînsuflețite a trei turiști, doi din Australia și unul din SUA, au fost găsite în Mexic, fiecare dintre ei având câte un glonț...

Regele Charles, un an de la încoronare. Aniversare fără fast

Pe data de 6 mai se împlinește un an de la încornarea regelui Charles. Însă nu va fi o zi cu fast pentru Regele...
Ultima oră
Pe aceeași temă