10.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialPreotul spaniol infectat cu Ebola a murit, deși i s-a administrat serul...

Preotul spaniol infectat cu Ebola a murit, deși i s-a administrat serul ZMapp

Preotul spaniol infectat cu Ebola în Liberia şi repatriat recent a murit, informează presa spaniolă, citată de Mediafax.

Miguel Pajares, în vârstă de 75 de ani, a fost repatriat în Spania în 7 august.

Citește și: Liberia va primi ser experimental din SUA, pentru tratarea bolnavilor de Ebola

Preotului i s-a administrat medicamentul experimental ZMapp la spitalul Carlos al III-lea din Madrid, însă nu a răspuns la tratament şi a decedat, au precizat pentru The Local autorităţile sanitare din Madrid.

Acelaşi medicament le-a fost administrat şi celor doi americani infectaţi cu Ebola şi trataţi într-un spital din Atlanta, în sud-estul Statelor Unite, dar cu rezultate pozitive până în prezent.

Spania a aprobat "importul excepţional" al medicamentului ZMapp în conformitate cu o lege care permite "folosirea unor medicamente neautorizate în cazuri în care viaţa pacientului este în pericol şi nu poate fi tratat în mod satisfăcător cu un medicament autorizat", a precizat Ministerul spaniol al Sănătăţii.

ZMapp, un medicament fabricat de o companie privată americană, Mapp Pharmaceuticals, este într-o fază timpurie de dezvoltare şi a fost testat anterior doar pe maimuţe.

Folosirea medicamentului a generat o controversă etică, în timp ce experţii cer ca acesta să fie furnizat naţiunilor africane.

Pajares fusese internat anterior la spitalul administrat de Ordinul San Juan de Dios din capitala Liberiei, Monrovia. Bărbatul a contractat virusul după ce l-a vizitat pe directorul instituţiei medicale, care a murit şi el din cauza bolii.

Potrivit ultimului bilanţ anunţat luni de OMS, epidemia de Ebola a provocat deja moartea a 1.013 persoane din 1.848 de cazuri (confirmate, suspecte sau probabile), în special în Guineea, Liberia şi Sierra Leone, câteva cazuri fiind înregistrate şi în Nigeria.

Cele mai citite

Universitatea Craiova, primul eșec cu Gâlcă pe bancă! Oltenii au fost surclasați pe teren propriu de CFR Cluj

Universitatea Craiova a pierdut pe teren propriu în fața celor de la CFR Cluj cu scorul de 0-1, în etapa a șasea a play-off-ului...

EXCLUSIV. Directorii de școli, schimbați înainte de alegeri. STATISTICĂ

De la 1 ianuarie 2023 și până la jumătatea lunii martie a super anului electoral în curs, peste 500 de directori și directori adjuncți...

Președintele clubului Rapid, Daniel Niculae, urmărit penal! Acuzațiile care i se aduc

Preşedintele clubului Rapid, Daniel Niculae, a fost pus sub acuzare de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, pentru că l-a plătit şi ajutat...
Ultima oră
Pe aceeași temă