18.4 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăSpecialPoliția germană ar fi arestat persoana greșită, în cazul atacului de la...

Poliția germană ar fi arestat persoana greșită, în cazul atacului de la târgul de Crăciun din Berlin. Bărbatul pakistanez reținut în cursul dimineții a fost la volanul camionului: Autorul este în libertate și înarmat

UPDATE 15.53: Ministrul de Interne al Germaniei, Thomas de Maizière,susține că suspectul pakistanez reținut, în noaptea de luni spre marți, vorbește unul dintre cele cinci dialecte regionale vorbite în Parkistan, ceea ce a pus probleme translatorilor, întrucât nu a fost găsit un traducător care să înțeleagă dialectul, informează The Guardian.

Oficialul a confirmat că bărbatul a venit în Germania în 31 decembrie 2015 și că a ajuns în Berlin în luna februarie. Totodată, el a precizat că suspectul nu se afla în baza de date pentru suspiciuni de terorism.

Totodată, De Maiziere a precizat că șoferul camionului a fugit de la locul incidentului. Unul dintre cei 12 uciși este pasagerul găsit în camion, care a fost împușcat. Nici pistolul nu a fost găsit la fața locului.

15.35: „Pornim de la premisa că suspectul s-ar putea să nu fie părtașul sau să nu aparțină grupului de părtași care au comis atacul terorist”, a declarat șeful Poliției berlineze, într-o conferință de presă. El a continuat susținând că există riscul ca „atacul să fie imitat și de alți oameni”, a mai spus el.

The Telegraph precizează că este foarte posibil ca poliția să fi arestat persoana greșită. „Nu am reușit să confirmăm încă” (n.r. – dacă suspectul este autorul atacului), a declarat șeful poliției Klaus Kandt.

Poliția a sfătuit populața să rămână „vigilentă” și să raporteze orice „mișcare suspectă”.

14.30: Bărbatul pakistanez reținut de poliție sub suspiciunea că ar fi comis atacul din Berlin nu este cel care s-a aflat la volanul camionului, potrivit unor surse de securitate de nivel înalt, citate de ziarul german Die Welt, informează BBC.

„Atacatorul real este încă în libertate și înarmat și ar putea provoca și alte pagube”, a mai spus sursa, pentru publicația germană. Sursa mai precizează că poliția și forțele speciale au fost informate cu privire la cele mai noi informații.

14.02: Suspectul neagă acuzațiile că ar avea legături cu atacul terorist din Berlin, potrivit agenției DPA, citată de The Local.de.

Într-un comunicat de presă, Consiliul Central al Musulmanilor (ZMD) și-a exprimat șocul cu privire la atacul terorist. 

„ZMD va face tot ce poate pentru a se asigura că sămânța otrăvitoare a urii și luptei dintre comunități și religii nu va crește”, a precizat Consiliul Central al Musulmanilor, într-un comunicat.


 

Presupusul autor al atacului terorist care a avut loc, luni seara, în Berlin, unde un camion a intrat în mulțimea adunată la târgul de Crăciun, a fost identificat ca fiind un refugiat pakistanez, în vârstă de 23 de ani, cunoscut sub numele de „Naved B” sau „Navid B”, potrivit presei internaționale.

Daily Mail precizează că, în 31 decembrie 2015, „Naved B.” ar fi intrat în Germania din Balcani, folosind un nume fals.

În luna februarie, el s-a prezentat drept solicitant de azil. În luna iunie, el a primit permisiunea de a locui în Germania, potrivit publicației germane Der Spiegel și surselor de securitate citate de DPA. 

El locuia într-un fost aeroport care a fost convertit într-un centru pentru refugiați,  Flughfen Tempelhof. Din acest motiv, forțele speciale ale poliției au demarat, marți, raiduri la cel mai mare centru de refugiați din Germania, potrivit revistei germane Focus. The Local precizează că perchezițiile la centrul de refugiați au început la ora 03.00 și s-au încheiat la ora 08.00, fiind mobilizați 250 de polițiști. În afară de tânărul reținut, alți patru tineri au fost interogați, dar poliția i-a lăsat liberi.

După ce șoferul unui camion a intrat în mulțimea adunată la târgul de Crăciun din Berlin, mai mulți martori au precizat că autorul atacului ar fi fugit spre zona în care se află Grădina Zoologică din Berlin. Cu toate acestea, în mai puțin de două ore, poliția anunța că au reținut un bărbat, având suspiciuni că el se afla la volanul autoturismului. 

Bărbatul era, însă, cunoscut poliției pentru delicte minore. Potrivit Tagesspiegel, el nu se afla sub vizorul autorităților pentru suspiciuni de legături teroriste. 

Anterior, presa locală relata că este incert dacă bărbatul este un cetățean afgan sau pakistanez. 


Citetește și: Atacul sângeros de la Berlin a lăsat în urmă 12 morți și 48 de răniți. Poliția vorbește despre un presupus atac terorist. Șoferul criminal a fost arestat. Se pare că ar fi un refugiat cu background islamist | GALERIE FOTO

12 persoane au murit şi alte 48 au fost rănite, luni seara, după ce un camion a intrat într-un târg de Crăciun la Berlin lovind numeroși vizitatori. Un suspect a fost arestat şi este interogat, iar unele surse neoficiale spun că ar fi pakistanez sau afgan, un refugiat cu background islamist. În camion a fost găsit un cetăţean polonez mort, despre care poliţia spune că nu ar fi fost şoferul camionului ucigaş. Anchetatorii germani, care acum numesc incidentul “un presupus atac terorist”, verifică traseul camionului, care aparţine unei firme poloneze.


 Liderii lumii condamnă atentatul din Berlin. Donald Trump: Flagelul terorist trebuie să dispară. Astfel de evenimente vor împinge SUA şi “aliaţii iubitori de libertate” într-o acţiune comună împotriva ISIS

Liderii mondiali au condamnat vehement atentatul din Berlin, declarând că astfel de evenimente trebuie să înceteze imediat, iar flagelul terorist trebuie eradicat prin orice mijloace posibile.


Martorii atentatului din Berlin descriu, cu groază, imaginile de la târgul de Crăciun, unde, un camion a intrat, în plin, în mulţimea aflată la plimbare

Martorii atentatului din Berlin au declarat că evenimentul a fost traumatizant, iar haosul creat în urma producerii incidentului a fost de nedescris, informează ABC.


 

 

 

 

 

 

 

Cele mai citite

VIDEO. Mesajul transmis de Papa Francisc credincioşilor care sărbătoresc Paştele

Într-un mesaj plin de speranță și încredere, Papa Francisc a transmis un apel puternic la bucurie și pace pentru credincioșii care sărbătoresc Paștele în...

Un grup de filipinezi a sărbătorit paștele ortodox cu drob și cu pachețele de primăvară

România devine o a doua casă pentru mulți imigranți, iar aceștia își împletesc tradițiile din țările lor de origine cu cele românești. Spre exemplu,...

Ce salarii aveau cu adevărat Nicolae și Elena Ceaușescu

Așa cum bine cunoaștem cu toții, până în urmă cu mai bine de trei decenii și jumătate, România s-a aflat sub jugul dictaturii...
Ultima oră
Pe aceeași temă