15.8 C
București
miercuri, 8 mai 2024
AcasăSpecialPrincipalul suspect al atentatelor din Paris a luat legătura cu un avocat

Principalul suspect al atentatelor din Paris a luat legătura cu un avocat

Salah Abdeslam, dat în urmărire internaţională pentru participare la comiterea atentatelor de la Paris, a luat legătura cu un avocat belgian, anunţă agenţia Belga, citată de cotidianul Le Parisien.

Avocatul Sven Mary, la care se face referire, a refuzat să comenteze informaţia, adaugă Belga, potrivit Agerpres. Nici Parchetul federal belgian nu a dorit să comenteze, menţionând doar că ‘nu este vorba deocamdată decât despre un zvon faţă de care nu vom reacţiona’.  ‘Dacă, mâine, Salah Abdeslam m-ar solicita, aş accepta să fiu avocatul lui’, a declarat totuşi Sven Mary la sfârşitul lunii decembrie, într-un interviu acordat cotidianului Le Soir. 

În urmă cu câteva zile, într-un interviu difuzat de postul VRT, avocatul s-a arătat foarte critic faţă de Parchetul federal, acuzându-l că întreţine un climat de teamă. 
Salah Abdeslam, vizat de un mandat de arestare internaţional, este în continuare de negăsit. La percheziţia întreprinsă la 10 decembrie într-un apartament din Bruxelles, poliţia a descoperit urme de substanţe explozive, centuri artizanale şi amprenta digitală a lui Salah Abdeslam. Potrivit DPA, în presa belgiană s-a speculat că Abdeslam ar putea fi dispus să se predea.

Salah Abdeslam este principalul suspect căutat după atacurile teroriste comise pe 13 noiembrie 2015 în Paris. O sută treizeci de persoane au fost ucise în atentatele revendicate de reţeaua teroristă Stat Islamic.

Cele mai citite

Florin Piersic a fost transferat de la Cluj la Spitalul Matei Balș din București

Actorul Florin Piersic a fost adus marți seară la București, cu o aeronavă SMURD, pentru a fi internat la Institutul Național de Boli Infecțioase...

Florin Piersic a fost transferat de la Cluj la Spitalul Matei Balș din București

Actorul Florin Piersic a fost adus marți seară la București, cu o aeronavă SMURD, pentru a fi internat la Institutul Național de Boli Infecțioase...

Portul american artificial și temporar din Gaza e gata pentru a livra asistența umanitară

Construcţia portului american artificial şi temporar din Fâşia Gaza, menit să faciliteze livrarea asistenţei umanitare, este finalizată, dar podul nu poate fi instalat din...
Ultima oră
Pe aceeași temă