22.4 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialPrincipalul suspect al atentatelor din Paris a luat legătura cu un avocat

Principalul suspect al atentatelor din Paris a luat legătura cu un avocat

Salah Abdeslam, dat în urmărire internaţională pentru participare la comiterea atentatelor de la Paris, a luat legătura cu un avocat belgian, anunţă agenţia Belga, citată de cotidianul Le Parisien.

Avocatul Sven Mary, la care se face referire, a refuzat să comenteze informaţia, adaugă Belga, potrivit Agerpres. Nici Parchetul federal belgian nu a dorit să comenteze, menţionând doar că ‘nu este vorba deocamdată decât despre un zvon faţă de care nu vom reacţiona’.  ‘Dacă, mâine, Salah Abdeslam m-ar solicita, aş accepta să fiu avocatul lui’, a declarat totuşi Sven Mary la sfârşitul lunii decembrie, într-un interviu acordat cotidianului Le Soir. 

În urmă cu câteva zile, într-un interviu difuzat de postul VRT, avocatul s-a arătat foarte critic faţă de Parchetul federal, acuzându-l că întreţine un climat de teamă. 
Salah Abdeslam, vizat de un mandat de arestare internaţional, este în continuare de negăsit. La percheziţia întreprinsă la 10 decembrie într-un apartament din Bruxelles, poliţia a descoperit urme de substanţe explozive, centuri artizanale şi amprenta digitală a lui Salah Abdeslam. Potrivit DPA, în presa belgiană s-a speculat că Abdeslam ar putea fi dispus să se predea.

Salah Abdeslam este principalul suspect căutat după atacurile teroriste comise pe 13 noiembrie 2015 în Paris. O sută treizeci de persoane au fost ucise în atentatele revendicate de reţeaua teroristă Stat Islamic.

Cele mai citite

Elicopterul președintelui Iranului a aterizat forțat. Nu se cunoaște starea liderului iranian

Elicopterul care îl avea la bord pe președintele Iranului, Ebrahim Rayeesi, a aterizat forțat, iar echipele de salvare fac eforturi să ajungă la locul...

Clotilde Armand și-a lansat o carte în care descrie lupta “nevăzută” din Primăria Sectorului 1

Clotilde Armand, primarul Sectorului 1 și candidată la cel de-al doilea mandat, și-a lansat o carte pe care a intitulat-o "Din primărie. Partea nevăzută". O...

Rusia – Ucraina, ziua 816. Președintele Bulgariei, filo-rus, susține că Rusia nu poate fi învinsă

Președintele Bulgariei, Rumen Radev, cunoscut pentru opiniile sale favorabile Rusiei, a declarat că victoria Ucrainei în actualul război contra Rusiei este "imposibilă". Șeful statului bulgar...
Ultima oră
Pe aceeași temă