13.7 C
București
duminică, 28 aprilie 2024
AcasăSpecialProcurorul Francois Mollins face publică cronologia atacurilor din Paris

Procurorul Francois Mollins face publică cronologia atacurilor din Paris

Procurorul francez Francois Molins a făcut publică, sâmbătă, coronologia atacurilor din Paris, soldate cu 129 de morți și 352 de răniți, dintre care 99 sunt în stare critică, informează site-ul agenției Reuters.

Vineri seara, au avut loc o serie de atacuri teroriste, revendicate de gruparea Statul Islamic, în câteva restaurante, o sală de concert și un stadion din Paris.

21.20 – Un terorist a declanșat materialul exploziv pe care îl purta, în apropierea uneia dintre intrările stadionului Stade de France, din cartierul nordic al Parisului, Saint-Denis. Pe stadion se desfășura un meci amical între naționala Franței și cea a Germaniei, iar printre invitați se aflau președintele francez Francois Hollande și ministrul de Externe german. Teroristul a fost ucis în explozie, la fel ca și o altă persoană, care era în trecere, prin zonă.

21.25 – În arondismentul 10 din paris, la intersecția străzilor Bichat și Alibert, un bărbat a împușcat clienții de la terasa barului “Le Carillon”, cât și mai multe persoane care se aflau în restaurantul “Petit Cambodge”. Atacul a fost soldat cu 15morți, iar alte 10 persoane au fost rănite grav.

Citește și: LIVE UPDATE. Franța, lovită de Statul Islamic. Bilanțul provizoriu: 129 de morți, între care și doi ROMÂNI. Teroriștii, amenințări pentru francezi

21.30 – În fața stadionului din Paris, un al doilea atentator a detonat o bombă, într-un atac sinucigaș.

21.32 – Un bărbat înarmat a deschis focul în fața barului “A La Bonne Biere”, la intersecția străzilor Fontaine au Roi și Faubourg du Temple, în arondismentul 11 din Paris și a ucis cinci persoane, alte opt fiind rănite. 

21.36 – Un brăbat înarmat a ucis 19 persoane care se aflau pe terasa restaurantului “La Belle Equipe”, în apropierea Charonne. Alte nouă persoane au fost rănite grav.

În jurul orei 21.40 – Un terorist a declanșat o bombă în restaurantul “Le Comptoir Voltaire” de pe bulevardul Voltaire, tot în districtul 11. Teroristul a murit, iar o persoană a fost rănită grav. 

21.40 – O mașină a oprit în apropierea sălii de concert Bataclan concert hall. Mai mulți bărbați înarmați au intrat în sală, în timpul unui concert al unei formații rock și a deschis, la întâmplare, focul de arme, asupra spectatorilor. 89 de persoane și-au pierdut viața, iar multe altele au fost rănite. Atacatorii au făcut referiri la Siria și la Irak. 

21.53 – Un al treilea atac sinucigaș a avut loc în apropierea Stade de France.

Citește și: Cine sunt teroriștii care s-au aruncat în aer la Paris

00.20 – Forțele de securitate franceze au luat cu asalt sala de concert Bataclan, pentru a salva persoanele ținute captive de teroriști. Trei dintre teroriști au murit, unul a fost ucis de poliție, iar ceilalți doi s-au sinucis, detonând materialul exploziv pe care îl aveau asupra lor. 

Citește și: Atentatele din Paris. VIDEO. Mărturia unui jurnalist Le Monde, împușcat când îi ajuta pe răniții de la concert

Cele mai citite

Doi tineri au murit după ce au intrat cu scuterul într-un podeț. FOTO

Doi tineri au murit, noaptea trecută, într-un accident rutier produs pe raza satului Budeni, ce aparţine de oraşul Dolhasca, au anunţat reprezentanţii Inspectoratului pentru...

Doi tineri au murit după ce au intrat cu scuterul într-un podeț. FOTO

Doi tineri au murit, noaptea trecută, într-un accident rutier produs pe raza satului Budeni, ce aparţine de oraşul Dolhasca, au anunţat reprezentanţii Inspectoratului pentru...

Floriile 2024, duminica dinainte de Paște. De ce se sfințesc ramurile de salcie

Floriile, duminica dinaintea Paștelui, reprezintă un moment de profundă semnificație în calendarul creștin. În această zi, creștinii marchează Intrarea Mântuitorului în Ierusalim, un eveniment...
Ultima oră
Pe aceeași temă