12.7 C
București
joi, 9 mai 2024
AcasăSpecialPropunere de lege în New Jersey: Marijuana pentru dureri menstruale

Propunere de lege în New Jersey: Marijuana pentru dureri menstruale

Un proiect de lege prezentat de Adunarea legislativă a statului New Jersey (SUA), dominată de democraţi, încearcă să obţină votul în vederea utilizării marijuanei pentru a uşura durerile menstruale, au informat sâmbătă mass-media americane citate de AFP.

Potrivit proiectului, a refuza utilizarea marihuanei în scop medicinal femeilor înseamnă a nega impactului pe care durerile menstruale le au asupra bunăstării şi productivităţii lor.

Congresmanul democrat Tim Eustace, autor al proiectului, a declarat că aceste aspecte medicale au fost prea mult timp neglijate, lăsând femeile să sufere în tăcere.

New Jersey a aprobat în 2010 utilizarea marihuanei medicinale pentru pacienţii cu boli grave, precum scleroză multiplă, SIDA, sau cancer, între altele.

În 2013, actualul guvernator Chris Christie a amendat o lege în vederea utilizării marihuanei pentru tratarea epilepsiei la copii, cu autorizaţia părinţilor şi o evaluare psihiatrică prealabilă.

 

Cele mai citite

IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, trimis în judecată de DNA pentru cumpărare de influență

Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, a fost trimis în judecată de DNA pentru săvârşirea infracţiunii de cumpărare de influenţă, potrivit agerpres.ro. ''Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale...

Guvernul discută Programul Național de Reformă pe anul 2024

Guvernul Ciolacu are pe ordinea de zi a ședinței din 9 mai 2024 un Memorandum pentru "Aprobarea Programului Național de Reformă 2024", elaborat conform...

Robert Kennedy Jr., nepotul lui John F. Kennedy, are probleme serioase de sănătate înainte de alegerile prezdențiale

Robert Kennedy Jr., nepotul fostului preşedinte american John F. Kennedy şi candidat independent la preşedinţia Statelor Unite, a suferit de grave probleme de sănătate...
Ultima oră
Pe aceeași temă