12.2 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSpecialPropunere de lege în New Jersey: Marijuana pentru dureri menstruale

Propunere de lege în New Jersey: Marijuana pentru dureri menstruale

Un proiect de lege prezentat de Adunarea legislativă a statului New Jersey (SUA), dominată de democraţi, încearcă să obţină votul în vederea utilizării marijuanei pentru a uşura durerile menstruale, au informat sâmbătă mass-media americane citate de AFP.

Potrivit proiectului, a refuza utilizarea marihuanei în scop medicinal femeilor înseamnă a nega impactului pe care durerile menstruale le au asupra bunăstării şi productivităţii lor.

Congresmanul democrat Tim Eustace, autor al proiectului, a declarat că aceste aspecte medicale au fost prea mult timp neglijate, lăsând femeile să sufere în tăcere.

New Jersey a aprobat în 2010 utilizarea marihuanei medicinale pentru pacienţii cu boli grave, precum scleroză multiplă, SIDA, sau cancer, între altele.

În 2013, actualul guvernator Chris Christie a amendat o lege în vederea utilizării marihuanei pentru tratarea epilepsiei la copii, cu autorizaţia părinţilor şi o evaluare psihiatrică prealabilă.

 

Cele mai citite

Minciuna care scoate Generația Z în stradă

Tămbălăul generației Z de la Tbilisi, capitala statului Georgia din Caucaz, e un caz-școală despre cum acționează serviciile secrete străine într-o țară cu democrație...
Ultima oră
Pe aceeași temă