18.5 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSpecialR. Moldova: Cabinetul Filip a primit votul de încredere al Parlamentului

R. Moldova: Cabinetul Filip a primit votul de încredere al Parlamentului

Lista cabinetului de miniştri condus de Pavel Filip, a primit, miercuri, votul de încredere al Parlamentului din Republica Moldova. În favoarea Cabinetului Filip au votat 57 de parlamentari, potrivit Agerpres.

‘Mulţumesc colegilor din Partidul Democrat (PDM) pentru susţinere. Mulţumesc colegilor din Partidul Liberal (PL) şi grupurilor create. Voi face eforturi pentru a menţine un dialog constructiv cu cei din noua majoritate, dar şi cu deputaţii din opoziţie. Nu în ultimul, rând mulţumesc reprezentanţilor corpului diplomatic acreditat la Chişinău’, a declarat Pavel Filip. 

Citeşte şi: Pavel Filip este noul premier desemnat al Republicii Moldova

În seara zilei de 15 ianuarie, Nicolae Timofti l-a desemnat pe Pavel Filip, ministrul în exercițiu al Tehnologiei Informațiilor şi Comunicațiilor, la funcţia de premier. Imediat după anunţul privind desemnarea sa, Pavel Filip i-a mulţumit lui Timofti pentru încrederea acordată şi a dat asigurări că va începe luni negocierile cu fracţiunile parlamentare. 

Citeşte şi: R. Moldova: Ion Păduraru renunţă la funcţia de premier desemnat

„Sunt conştient de perioada deloc uşoară prin care trece Republica Moldova. Vreau să mulţumesc membrilor parlamentului care şi-au pus semnătura pentru a mă înainta. Mulţumesc mult preşedintelui. Vor fi purtate negocieri cu fracţiunile parlamentare, pentru a lua în calcul doleanţele lor. Nu vreau să vin cu o dată concretă de prezentare a guvernului, ne vom strădui într-o perioada cât mai scurtă’, a spus Filip, în timpul unui briefing de presă susţinut alături de Nicolae Timofti. 

Citeşte şi: R. Moldova: PPEM, în favoarea alegerilor anticipate

Imediat după ce președintele Nicolae Timofti a semnat decretul de numire în funcţia de premier, Pavel Filip i-a mulţumit și a dat asigurări că va începe luni negocierile cu grupurile parlamentare.

Cele mai citite

Lumina Sfântă a fost adusă în Republica Moldova de un avion al României

Lumina Sfântă a fost adusă de la Ierusalim în Republica Moldova, în anul 2024, de un avion al României, anunță presa de la Chișinău. Cursa...

Ce salarii aveau cu adevărat Nicolae și Elena Ceaușescu

Așa cum bine cunoaștem cu toții, până în urmă cu mai bine de trei decenii și jumătate, România s-a aflat sub jugul dictaturii...

Președintele Iohannis va fi decorat de Atlantic Council, la Washington

Președintele Klaus Iohannis va fi decorat de Atlantic Council, într-o ceremonie care se va desfășura la Washington, în ziua de 8 mai 2024. Președintele Iohannis...
Ultima oră
Pe aceeași temă